Audi e-tron GT concept > tron > Audi

Værn om det gamle.
Omfavn det nye.

Animated headlights Audi e-tron GT concept

Audi e-tron GT concept¹ spænder en bue ind i fremtiden. Som firedørs coupé med lang akselafstand har den proportionerne fra en klassisk gran turismo skabt i et progressivt Audi design. Fremtidens drivlinje sikrer præstationer på sportsvognsniveau: komplet eldrevet – inklusive det typiske Audi quattro-firehjulstræk.

Pre-book e-tron GT
Hør lyden fra Audi e-tron GT concept
Download alle
00:00 | 00:00
audi-e-tron-gt-video-lyd.jpg
audi-e-tron-gt-video-lyd.jpg
  • Hør lyden fra Audi e-tron GT concept

Vores vision for elektrisk mobilitet

e-tron GT concept

e-tron GT concept¹ viser en måde, som Audis designsprog kunne udvikle sig på i fremtiden: Den coupélignende taglinje er langt tilbagetrukket og låner elementer fra det karakteristiske Sportback-design her i kombination med den stærkt indtrukne kabine.

Pre-book e-tron GT
e-tron GT concept

Nyt, men alligevel velkendt - det evolutionerende design

Fronten prydes af den velkendte singleframe, som her har en markant mere horisontal arkitektur med flere elementer og et diskret 3D-kølergrilldesign. Det markante e-tron-logo med lys, som også forefindes på bagenden, viser med det samme, at konceptet bag denne Audi er fuldt elektrisk. Samtidig understreger de slanke sidespejle den langstrakte og elegante fremtoning for denne gran turismo-konceptbil.

Pre-book e-tron GT

Et laserskarpt udsyn

Den nye visuelle signatur i Matrix LED-forlygterne med laserfjernlys og kileformede elementer styrker den dynamiske fremtoning af Audi e-tron GT concept¹, selv når den holder stille. I vanlig Audi stil bliver føreren budt velkommen af karakteristiske lyssekvenser.

e-tron GT concept
Audi e-tron GT concept baglygter

En moderne udstråling – fra alle vinkler

En komplet lysstribe pryder bagenden i hele dens bredde, og den omfatter kileformede elementer i begge sider, som genskaber designet fra forlygterne. Det samme gælder e-tron logoet med lys, som er placeret under denne stribe på Audi e-tron GT concept¹.

Pre-book e-tron GT

En stilfuld fremtoning, et reduceret forbrug

Den forbedrede aerodynamik reducerer forbruget og øger rækkevidden. Her har vindtunnelen helt i tråd med Vorsprung durch Technik haft afgørende indflydelse på designet af Audi e-tron GT concept¹. Det kan ses på udformningen af motorhjelmen, som reducerer uønsket turbulens. Selv designet af de 22” fælge med fem dobbelte eger sikrer optimal ventilation af bremseskiverne og reducerer luftmodstanden. Og på bagenden sørger en stor diffusor for, at luften ikke føres tilbage. Karrosseriet spiller en vigtig rolle i vægtbesparelsen med dets multimaterialeletvægtskonstruktion inklusive aluminium og stål samt et kulfibertag.

Drivlinjen - naturligvis med quattro

Audi e-tron GT concept¹ er udstyret med en kraftfuld elektrisk drivlinje med quattro: To permanent aktiverede synkronmotorer, en på hver aksel, leverer drejningsmomentet til alle fire hjul.

Fordelingen af trækkraften mellem akslerne og mellem hjulene i venstre og højre side styres elektronisk. Det giver optimalt vejgreb. Det fladt konstruerede batteri, som ligger i hele bilens bund mellem for- og bagakslen, giver et ekstremt lavt tyngdepunkt. Særligt i kombination med firehjulstrækket betyder det, at føreren kan nyde godt af fremragende dynamik og adrætte køreegenskaber kombineret med stor retningsstabilitet.
e-tron GT concept

Fire døre, fire sæder

I kabinen er der god plads til fire personer, og instrumentpanelet er udformet, så det synes at svæve foran føreren. Sæderne med inspiration fra motorsporten har god sidestøtte og bidrager til den perfekte køreoplevelse.

I konceptbilen er sæderne fremstillet af genbrugsmaterialer. Også tæppet på bilens bund er fremstillet af genbrugte fiskegarn. Bagagerummet har en kapacitet på op til 450 l, og da bilen ikke har en forbrændingsmotor, er der et bagagerum på 100 l foran.

Pre-book e-tron GT
e-tron GT concept

e-tron nyheder

Den næste store milepæl på vej mod fremtidens mobilitet er lige på trapperne. Tag et elektrificerende kig på den nære fremtid med nyheder om vore e-tron modeller.

Tilmeld dig

Produktionen af Audi e-tron GT

Audi e-tron GT er mærkets første rent eldrevne bil, som fremstilles i Tyskland. Gran Turismoen vil fra slutningen af 2020 blive produceret på Audi Böllinger Höfe, som er en del af fabrikken i Neckarsulm.

Karrosseriet til den rent eldrevne Gran Turismo er i vid udstrækning fremstillet af ultrahøjstyrkestål og aluminium. For at kunne producere denne materialekombination i de planlagte styktal er der blevet opført et karrosserianlæg, som kombinerer medarbejdernes håndværksmæssige kunnen med det fulde potentiale ved den automatiserede produktionsteknik.

1
Den viste og beskrevne bil er en konceptbil, der ikke er tilgængelig som produktionsmodel.