1300x551__TTC140107_large.jpg

Evolutionen af et designikon

I over 15 år har Audi TT været berømt for sit sportslige og progressive design. I 2014 præsenterede Audi tredje generation af TT Coupé. Skarp og muskuløs, atletisk og slagkraftig – med den nye TT har designerne genopfundet de originale TT-linjer helt tilbage fra 1988 – dog med et berigende touch af mange dynamiske elementer.

Konceptbil På IAA-udstillingen i 1995 præsenterede Audi for første gang sin TT Coupé showbil, som indtog vejene som første generation af Audi TT fra 1998 og frem næsten uden ændringer. Ganske som nu begejstrede Audi TT især spændte købere fra de progressive forbrugergrupper.
Endnu mere dynamisk Anden generation af Audi TT, der kunne fås fra 2006, var blevet endnu mere integreret i modeludvalget for så vidt angår det tekniske design. Desuden har Audi TT transformeret sig til en fuldkommen sportsvogn takket være varianterne TTS og TT RS, Audi Space Frame i hybridkonstruktion, turboladning, S tronic-gearkasse og forbedret køredynamik.
750x410_TTC140106_large.jpg
Markant sportslig Tredje generation af Audi TT opdaterede den første Audi TT's ikoniske stil og bragte den ind i 2014. Den nye Audi TT Coupé kombinerer nu et unikt design med en endnu højere standard inden for sportslighed og de absolut nyeste assistentsystemer. Designet har helt bevidst en lang række detaljer, som minder om den klassiske første generation. Stærke horisontale linjer på fronten understreger bilens dynamiske fremtoning. Panellistens tredimensionelle kontur, også kaldet den dynamiske linje, udgør sammen med døren en stærk og let side; dørenes bagkanter er blidt afrundet. De brede hjulkasser udgør en separat geometrisk enhed, der fremstår som om de sidder uden på; de forreste hjulkasser bryder motorhjelmens linje. Denne linje fortsætter så ovre døren som en skulderlinje og næsten horisontalt videre til bilens bagende, hvor den på elegant vis åbner op til baglygterne. Den flade glaskabine er på tilsvarende vis inspireret af den første TT. Et let knæk på sideruden fremhæver C-stolpen. Singleframe-kølergrillen med de seks hjørner er trukket bred og flad, og overflader udformet i kunststof forbinder kølergrillen og forlygterne. Disse små elementer er typiske for designet af den nye TT Coupé.
750x410_TTC140108_large.jpg