Dieselbiler | Hvorfor vælge diesel? | Læs mere her >
Diesel kort fortalt

Diesel: kort fortalt

Der er mange gode grunde til at vælge diesel

Dieselbiler har altid haft en bedre brændstofsøkonomi end benzinbiler, da de kører længere på literen. Men igennem det seneste årti er køreegenskaberne ved en dieselbil også forbedret markant, hvilket også har betydet en mere smidig og støjsvag motor. Nedenfor kan du læse fire gode grunde til at vælge en dieselmotor. Du er altid velkommen til at kontakte din nærmeste Audi-forhandler, hvis du har spørgsmål til dieselmotoren.

4 grunde til at vælge diesel

Dieseldebatten har nået et nyt højdepunkt i offentligheden. Den yderst følelsesladede strid bliver nu til en faktaorienteret diskussion. Her er fem gode grunde, der taler for dieselmotoren.

Service- og Reparationsabonnement
1. grund

Effektivitet

Dieselmotoren er og bliver den mest effektive og miljøvenlige personbilsmotor, der findes, når man har kvælstofilterne under kontrol. Og det har man fået nu, siger blandt andre den velrenommerede forsker og motorekspert Thomas Koch, som er leder af instituttet for stempelmaskiner ved ”Karlsruher Institut für Technologie” (KIT). Blandt de drivlinjeteknologier, der udbydes i dag, er den nuværende dieselgeneration førende, siger Thomas Koch.

2. grund

Udledningen af kvælstofilte falder

Selvom trafikmængden er mere end fordoblet siden 1990, er udledningen af kvælstofilter i Tyskland faldet drastisk siden da. Dengang blev ca. 2,9 millioner ton produceret, mens der i 2015 i Tyskland kun blev produceret ca. 1,2 millioner ton.

1. grund

Dieselmotoren udleder mindre CO2

Dieselmotoren hjælper med at overholde grænseværdierne for udledning af drivhusgasser. Den forbrænder mere effektivt og udleder op til 15 % mindre CO2 end en sammenlignelig benzinmotor.

1. grund

Flere nye dieselmotorer betyder mindre kulstofdioxid

En af årsagerne til, at den lovmæssige grænseværdi for nye biler på 130 g CO2 pr. kilometer kan overholdes i Europa, er, at i fem europæiske lande – Tyskland, Frankrig, Italien, Storbritannien og Spanien – var ca. halvdelen af de indregistrerede biler sidste år udstyret med en dieselmotor.