Copenhill | Forbrændingsanlæg og skibakke i en | Se her >

Fremtidens bæredygtige forbrændingsanlæg

København arbejder på at blive CO₂-neutral i 2025. En ambitiøs målsætning, som vores hovedstad forfølger målrettet med pionér initiativer inden for bæredygtig byudvikling. Rejsen mod klimaneutralitet fortsætter med et affaldsforbrændingsanlæg, som leverer energi og elektricitet til københavnerne og samtidig er et rekreativt område med skibakke og fritidsaktiviteter i byrummet.

CopenHill er på mange måder et symbol på den transformation, som Audi – som produkt og brand – selv gennemgår i disse år. Vi investerer massivt i udvikling af de elektriske biler, der produceres med innovation og genanvendelighed for øje – præcis samme principper som gør sig gældende på Amager Bakke. Se arkitekt Bjarke Ingels og en af verdens bedste freestyle-skier, svenske Jesper Tjäder, på bakken til en snak om fremtidens leveform samt en unik første gennemkørsel.

Amager Bakke

Bæredygtighed er en del af hverdagen

En af de primære målsætninger for Copenhill, som vores grønne metropol, er at gøre bæredygtighed til en helt naturlig del af hverdagen, og det er samtidig et mål for den velrenommerede arkitekt Bjarke Ingels, som giver liv til byens affaldsforbrændingsanlæg Amager Bakke med sin filosofi om ”hedonistisk bæredygtighed”.
Allerede i dag kan man i København møde alternative mobilitetskoncepter, smarte miljøteknologier og opførelse af energieffektive bygninger, der alt sammen viser, at målsætningen er på vej til at blive til virkelighed.

Hybridanlægget producerer årligt fjernvarme til 60.000 husholdninger ved hjælp af københavnernes affald. Derudover forsynes over 30.000 huse med elektricitet. Og så glæder københavnerne sig over Amager Bakke, der under navnet Copenhill samtidig er en fritidspark med vandrestier og en godt 500 m lang skibakke højt hævet over Øresund.

Amager Ressource Center er bygherre for selve bygningen, der hedder Amager Bakke, og stiller tagfladen og andre bygningsflader til rådighed for Fonden Amager Bakke, der har opført det rekreative areal. Operatøren, der driver det rekreative areal, er CopenHill A/S, der vandt udbuddet på opgaven.

Skiløb på et bjerg af affald

Fremover kan lokale og turister stå på ski på taget af et bjerg af affald midt i København. Dermed bliver det muligt at dygtiggøre sig på den grønne piste, men også at spare turen op i bjergene. Den svenske freestyle-skiløber Jesper Tjäder har som den første haft mulighed for at køre på bakken, hvor der til lejligheden var opstillet en række forhindringer, der resulterede i et unikt skiløb.

Copenhill
Effektivitet: 400.000 tons affald om året giver

60.000

Husholdninger forsynet med varme

30.000

Husholdninger forsynet med elektricitet

100.000

Ton aske genbrugt til nye veje

Amager Bakke

”Et spændende aspekt ved arkitekturen er at skabe rammen til det liv, som vi ønsker at leve.”

- Bjarke Ingels.

Udformningen af et urbant opholdsrum kan sagtens gå hånd i hånd med en hedonistisk tilgang, som forudsætter, at økologisk bevidsthed ikke er lig med at skulle give afkald. Derfor betragtes en bæredygtig byplanlægning ikke som et nødvendigt onde, men som en ægte chance for mere livskvalitet.

CopenHill er kun ét eksempel på, hvordan en multifunktionel infrastruktur åbner nye muligheder i byer og gør bæredygtigheden mærkbar. Hvordan ser det urbane liv i et tætbebygget byområde ud? Hvilke drømme, længsler, men også forpligtelser har menneskerne i fremtiden? Ingels’ tilgang går i en retning væk fra de gængse bebyggelsesmæssige tiltag i byer. Hedonistisk bæredygtighed skal være sjovt og besvare spørgsmålet om en ansvarlig og attraktiv levemåde i storbyer med et vist glimt i øjet.

Amager Bakke

Københavns plan for et bedre klima

Københavns Kommune har en klar plan for at sikre CO₂-neutralitet i 2025. Varme- og strømudgifterne skal sænkes med 20 procent i erhvervsbygninger og 10 procent i private hjem. Til det formål satser kommunen kraftigt på den allerede veletablerede energiproduktion fra vindkraft, geotermiske anlæg og solcelleenergi.

For at leve op til kravene har Københavns Kommune indført, at alle biler fremover udelukkende skal køre på strøm, brint eller biobrændstof, og københavnerne bakker op. Allerede nu er der flere cykler end biler i København, og ca. halvdelen af indbyggerne anvender cyklen på den daglige vej til arbejde. I 2025 er det endda 75 procent af alle ture, der skal foregå på cykel eller med offentlig transport.

Bæredygtig adfærd bidrager desuden med en god fornemmelse af at gøre noget godt, og det ser ud til at fungere i København. Måske er det derfor, at Danmark regelmæssigt indtager en af de øverste placeringer i World Happiness Report. At gå en tur og stå på ski på et ressourcebesparende affaldsbjerg er i hvert fald både godt for indbyggerne og for miljøet.

Audi og CopenHill

Audi og CopenHill har indgået et strategisk samarbejde omkring den aktive livsstil herunder skisport og fremtidens mobilitet. I første omgang kommer det til udtryk ved, at Audi har en portbane på bakken, som man kender fra den alpine world cup, og derudover vil partnerne sammen løbende afvikle events inden for freestyle ski og andre skirelaterede aktiviteter. Audi er også mobilitetspartner og vil derfor være synlige i forbindelse med events, der involverer transport.

Audi e-tron

100% elektrisk.
100% Audi.

Audi har sat strøm til mobiliteten, til ansvarlighed og bevidsthed — og selvfølgelig til køreglæden. For nu ankommer Audi e-tron endelig og indtager både by og land. Med en rækkevidde på mere end 400 km på bare én opladning og quattro som standardudstyr beviser Audi e-tron, at el-biler ikke kun er bybiler. Derfor er det ikke så mærkeligt, at vi er spændt på at høre, hvad du synes om Audi e-tron.

Læs mere om Audi e-tron