Audi exclusive | Se alle individualiseringsmulighederne
Audi RS e-tron GT

Audi exclusive

Gør noget særligt helt personligt

Med Audi exclusive giver vi dig muligheden for at gøre din Audi helt personlig. Vælg mellem et eksklusiv udvalg af lakfarver, materialer og interiørelementer. Gå på opdagelse i alle mulighederne herunder.

Interiør i Audi RS e-tron GT

Vær individuel. Vær eksklusiv

Når man kører Audi, vil man have noget særligt. Audi exclusive giver dig mulighed for at forvandle noget særligt til noget helt personligt.

Vejen til din helt personlige farve

Alle individuelle Audi exclusive-lakfarver er noget helt specielt. Fra blanding af de individuelle farver til påføring af de forskellige lag lak – hvert trin kræver maksimal præcision.

Audi RS e-tron GT

Skift interiør grundfarve
Skift interiør kontrastfarve
Skift farve på syninger
Skift eksteriør farve

Audi Q8 e-tron

CO₂-emissioner, ved blandet kørsel*: 0–0 g/km

Skift interiør grundfarve
Skift interiør kontrastfarve
Skift farve på syninger
Skift eksteriør farve

Audi RS 6 Avant

Skift interiør grundfarve
Skift interiør kontrastfarve
Skift farve på syninger
Skift eksteriør farve

Audi RS Q8

Skift interiør grundfarve
Skift interiør kontrastfarve
Skift farve på syninger
Skift eksteriør farve

Audi RS 3 Sportback

Skift interiør grundfarve
Skift interiør kontrastfarve
Skift farve på syninger
Skift eksteriør farve

Du kan vælge mellem en række individuelle lakfarver

Audi RS Q3 i gul

En Audi RS Q3 i citrusgul.

Hvilken farve er din?

Man har kun én chance for at gøre et førstehåndsindtryk. Så grib denne ene chance, og vælg din helt egen lakfarve til din bil blandt det store udvalg af farver fra Audi exclusive. De individuelle lakfarver, som ses på listen nedenfor, er testet og godkendt af Audi. Kontakt venligst din Audi partner for at tjekke tilgængeligheden af din ønskede farve til din ønskede bil.

Metallakfarver: Glitrende elegance.

I særdeleshed også i kabinen

Forskellige typer læderinteriør, farvede dekorative syninger og diverse træsorter til dekorindlæggene fuldender interiøret i bilen og giver det en ekstraordinær karakter.

Du kan vælge mellem 8 tilgængelige læderfarver og 11 farver til dekorative syninger

Audi S8 interiør med læderdetaljer og syninger

Din Audi kunne også se sådan ud: Her viser vi dig nogle eksempler på biler med individualiseret interiør – her en Audi S8 med komplet Audi exclusive-læderinteriør af typen Valcona med individuelle komfortkontursæder i sportslook med diamantformede syninger og designpakke i sort/karmesinrød.

Audi exclusive Studio

I Audi exclusive Studio kan dine kreative ideer og individuelle ønsker blive til virkelighed. Med fokus på samspillet mellem ekstraordinære farver og materialer – fra det sportslige til det elegante.

Audi forhandler med udstilling af e-tron S

Kig forbi: Kontakt din lokale Audi forhandler for at høre mere om Audi Exclusive

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan foregår individualiseringsprocessen?
Hvis du vil bestille en Audi med Audi exclusive-individualisering, anbefaler vi, at du kontakter din Audi partner på forhånd. Ud over at afklare, hvilken bil der er den rette for dig, kan din forhandler også give dig grundig rådgivning om de tilgængelige individualiseringstilbud. Mange Audi partnere råder over aktuelle prøver på individuelle lakfarver og læder samt Alcantara, dekorindlæg og tæpper, så du fx kan matche den udvendige farve med farverne og materialerne i kabinen. Idet ikke alle individualiseringselementer er tilgængelige til alle biler, samtidig med at ikke alle individualiseringsmuligheder kan vises i Audi konfiguratoren eller Audi kataloget, anbefaler vi personlig rådgivning, så du kan drøfte alle dine ønsker grundigt. Vores forhandlere vil med glæde hjælpe dig med at opfylde dine personlige ønsker.

Din Audi individualiseres, når du bestiller din nye bil. Når du har afgivet ordren, får du besked om leveringsdatoen, så du kan begynde at glæde dig.

Hvis du har valgt en Audi R8 eller en Audi TT, tilbyder Audi Sport Performance-dele mange eksklusive muligheder for at supplere med det ultimative inden for dynamik, køreglæde og sportsvognsfølelse.
Hvem kan jeg kontakte?
Kontakt:

Kontakt din nærmeste Audi forhandler for mere information.
Find nærmeste forhandler her.

Hvis du har valgt en Audi R8 eller en Audi TT, tilbyder Audi Sport Performance-dele mange eksklusive muligheder for at supplere med det ultimative inden for dynamik, køreglæde og sportsvognsfølelse.

Hvilke muligheder har jeg?

Afhængigt af den pågældende model er der mange muligheder for at designe din personlige drømmebil med Audi exclusive. Vi anbefaler personlig rådgivning. I princippet er følgende individualiseringsmuligheder tilgængelige til din bil:

Eksteriør:

 

 • Lakfarver
  individuelle lakfarver, matte lakfarver til udvalgte RS-modeller
 • Sidespejlhuse
  Afhængigt af modellen kan sidespejlehusene fremstilles i udvalgte materialer eller lakeres i farver

 

 

Kabine:

 

 • Læderindtræk og -beklædning
  Afhængigt af modellen kan sædeindtræk, hovedstøtter, dørbeklædningsindsatser, dørlommer, armlæn i dørene, dørgreb, dørkanter, højttalere, knæ-pads, midterkonsol og midterarmlæn, instrumentpanel, enkeltsæde, rat, kontrolpanel og kontrolgreb og gearvælgere, alle betjeningselementer samt manchetter til kontrolgreb, luftdyser, loftbeklædning og sikkerhedsseler vælges i en pakke eller individuelt i forskellige typer af læder og Alcantara og forskellige farver.
 • Dekorindlæg
  Er blandt andet velegnet til instrumentpanel, dørbeklædninger og midterkonsol. De kan designes med forskellige typer af træ og materialer eller lakeres i farver.
 • Tæpper og måtter
  Farver, kanter og syninger kan vælges frit fra Audi exclusive-farveudvalget.
 • Panellister
  Kan individualiseres og er belyst afhængigt af modellen og konfigurationen.

 

Afhængigt af modellen er der mulighed for yderligere særlig individualisering, fx brodering af initialer. Disse ønsker til individualisering kan bestilles til enhver tid, og i det næste trin kan de kontrolleres individuelt for dig af din Audi partner. Hvis du har valgt en Audi R8 eller en Audi TT, tilbyder Audi Sport Performance-dele mange eksklusive muligheder for at supplere med det ultimative inden for dynamik, køreglæde og sportsvognsfølelse.

Hvilke Audi exclusive-materialer kan jeg vælge?

Lakering:

Der er adgang til et stort udvalg af lakfarver med mere end 50 nuancer til individualisering af din bil. Den ønskede nuance blandes ved hjælp af organiske og uorganiske pigmenter. Organiske pigmenter gør farverne strålende, mens uorganiske pigmenter er ekstremt modstandsdygtige over for ældning. Tilsammen sikrer de, at lakken bevarer sin intensitet i lang tid fremover.
 

Det vigtigste krav til en individuel Audi exclusive-lakfarve er et ensartet udseende af alle materialer i mange år fremover. Derfor testes hver eneste farve grundigt, inden den godkendes.
 

Metallak

Der tilføres bittesmå metalspåner til lakken, hvilket giver den fascinerende effekt af metallak. Spånerne er normalt lavet af aluminium eller messing. Det kræver ekstrem forsigtighed at fremstille metallak, så de bittesmå metalspåner ikke går i stykker. Vores høje krav sikrer dette.

 

Perleeffektlak

Perleeffektlak er kendetegnet ved, at farven varierer alt efter betragtningsvinklen. Denne effekt opnås ved hjælp af perleeffektpigmenter. Lakken tilsættes perleeffektpigmenter, hvilket giver en meget vinkelafhængig forskel i lysstyrken. Dermed opnås en særlig dybde og et fascinerende og levende farvespil.
 

Mateffektlakfarver

Desuden kan der også vælges mateffektlakfarver til udvalgte RS-modeller.

Vi tilbyder i øjeblikket følgende farver: Nardogrå mat effekt, daytonagrå mat effekt, suzukagrå mat effekt, ibishvid mat effekt, floretsølv mat effekt, gletsjerhvid mat effekt, sepangblå mat effekt, camouflagegrøn mat effekt, arablå mat effekt, argusbrun mat effekt og vegasgul mat effekt.
 

Læder:

Læder er et unikt naturprodukt. Ikke to stykker er ens, og det passer perfekt til Audi exclusives filosofi. Under processen gøres der en stor indsats for at sikre, at de dele, der fremstilles til kabinen, matches perfekt med hinanden. Der anvendes et udvalg af huder af høj kvalitet, og skånsom forarbejdning bevarer naturligheden og skaber samtidig et materiale, der er slidstærkt og holdbart. Alle de anvendte typer af læder er garvet uden krom, åndbare og gennemfarvede, så små ridser under brug er så godt som usynlige.

Afhængigt af hvor læderet skal bruges, påføres der meget tynde lag lak, der jo tykkere de er, gør læderet mindre følsomt. På den anden side gælder det, at jo tyndere laklaget er, jo bedre er siddekomforten.

Læder af typen Valcona
Læder af typen Valcona har et meget begrænset laklag, er meget åndbart og har ingen kunstig prægning.

Læder af typen Feinnappa
Læder af typen Feinnappa har et middel laklag, er moderat åndbart og har begrænset kunstig prægning.
 

Træ og dekorindlæg:

Audi exclusive bruger kun udvalgte ægte træsorter, der understreger bilens karakter. Udvalget strækker sig fra klassisk eg til de fascinerende sorter af myrtetræ med fine årer, ask med åbne porer og eukalyptus til fine dekorindlæg såsom pianofinish eller kulfiber. Dekorindlæg i træ med åbne porer giver den typiske følelse af naturligt træ. Det forvandler kabinen til en unik og støjdæmpet zone med en behagelig stemning. Audi anvender ikke tropisk træ, heller ikke hvis det stammer fra plantager.

Hvilke kvalitets- og forarbejdningsstandarder gælder for Audi exclusive-materialer?

Lakering

For at kunne opfylde de meget høje krav og for at kunne garantere lak af ekstremt høj kvalitet på langt sigt har vi installeret ultramoderne lakeringssystemer. Den ønskede nuance blandes ved hjælp af organiske og uorganiske pigmenter. Organiske pigmenter gør farverne strålende, mens uorganiske pigmenter er ekstremt modstandsdygtige over for ældning. Tilsammen sikrer de, at lakken bevarer sin intensitet i lang tid fremover. Basisfarvernes pigmenter dispergeres kun individuelt i bindemidlet for at producere pasta. En blanding af disse forskelligfarvede pigmentpastaer producerer den endelige farvenuance. Den høje kvalitetsstandard for individuelle Audi exclusive-lakfarver er et ensartet udseende af alle materialer i mange år fremover. Derfor testes hver eneste farve grundigt, inden den godkendes. Først påføres lakken på alle de anvendte materialer (aluminium, plastik, stål etc.). I det næste trin simuleres vejrforholdenes indvirkning på de lakerede dele i et klimakammer. Prøven godkendes, hvis den opfylder kravene til den ønskede kvalitet.
 

Læder

Til læderet til Audi sæder forarbejdes hovedsageligt huder fra tyre fra det sydlige Europa. De har et særlig forhold mellem overflade og tykkelse, der gør dem særligt velegnede. Læder fra dyrenes bagdele har den højeste kvalitet, da det har en ensartet fiberstruktur og kun sjældent har revner eller tegn på skader. Læderet skal opfylde følgende kvalitetskriterier for at kunne blive forarbejdet som læder til Audi exclusive:
 

Garvning uden krom:

For mere end to årtier siden opgav Audi – som de første i bilbranchen – brugen af kromsalte for at undgå affald forurenet med tungmetaller. Audi anvender kun læder, der er garvet uden krom, og følger dermed sin etiske forpligtelse i forhold til læderproduktion.
 

Overfladebeskyttelse:

Afhængigt af læderets kvalitet udvikles forskellige finishes. Disse forskellige finishes sikrer høj åndbarhed og forbedrer dermed siddekomforten.
 

Testcyklus:

Læder i biler udsættes for ekstremt hårde belastninger: Store temperaturforskelle, kraftig varme ved parkering i solen, ind- og udstigninger, transport af tunge og hårde genstande samt sved. Før læder forarbejdes for Audi, skal det gennemgå flere end 30 forskellige tests. Laboratorietests omfatter slidstyrke, lysægthed, krympning, bøjestyrke, trækstyrke, kabineemissioner og opførsel ved afbrænding. Læderet anvendes kun til sæder og kabinedele, hvis det består alle tests. Testene varer mere end 12 måneder. 

Efter fremstillingen udføres en grundig kvalitetskontrol. UV-lys anvendes til at kontrollere, om der er revner eller indeslutninger, og om forseglingslaget er i orden. Dæklagene er ridsefaste under rengøring og blokerer UV-stråling, så farverne bevares i lang tid.
 

Træ/dekorindlæg

Audi anvender ikke tropisk træ, heller ikke hvis det stammer fra plantager. De tynde lag af finer til dekorindlæggene skrælles af stammer og såkaldte maserknuder. Et sæt af dele kommer som regel fra den samme rod eller stamme, så de enkelte dele i bilen ser ens ud. Audi benytter kun ægte træ. Produktionen er en kombination af manuelt arbejde og mekanisk fremstilling.

Hvad er prisniveauet for individualiseringen af min bil?
Du finder priserne i konfiguratoren eller i prislisterne til den ønskede model.
Hvor virkelighedsnære er materialefarverne på nettet, på grafik og i kataloget?
Hvis du ønsker at vælge farver og materialer individuelt, anbefaler vi generelt personlig rådgivning hos en Audi partner. Ud over bilerne i showroomet har mange forhandlere også aktuelle prøver på individuelle lakfarver og læder samt Alcantara, indlæg og tæpper. Et digitalt eller udskrevet billede af et ægte produkt kan kun give et indtryk. Indholdet afhænger blandt andet af din skærms farve- og lysstyrkeindstillinger eller lyset i omgivelserne.