Audi e-tron Charging Service | Opladning af e-tron | Se her >
e-tron

Audi e-tron Charging Service
Mobilitet uden grænser

Audi e-tron markerer indgangen til en ny æra for Audi, hvor mærket transformeres fra klassisk bilproducent til leverandør af premium mobilitetssystemer. Audi e-tron Charging Service fuldender udbuddet af opladningsmuligheder og give adgang til den offentlige ladeinfrastruktur i Europa. Audis løsning kan bruges til ubegrænset, problemfri elektrisk mobilitet med over 300.000 ladestationer i 26 EU-lande. I løsningen er samtidig integreret Ionity’s ladestandere til lynopladning, hvor Audi e-tron er den første serieproducerede bil, der lader med op til 150 kW.

Bekymringsfri rækkevidde

Med Audi e-tron skal man ikke længere bekymre sig om bilens rækkevidde. En vigtig faktor, kombineret med at give Audi e-tron en tilstrækkelig rækkevidde til daglig kørsel, er et bredt udvalg af muligheder for opladning, hvad enten det er hjemme eller ved ladestandere. Hvis man lader sin e-tron op om natten og tager afsted næste morgen med et fuldt opladet batteri, behøver man ikke at bekymre sig om at skulle stoppe ved en ladestation i løbet af en normal arbejdsdag. Intervallet på op til 437 km muliggør elektrisk kørsel uden kompromis. For længere afstande tilbyder Audi en smart løsning i form af e-tron Charging Service, der gør opladningsprocessen hurtig og enkel.

e-tron

Nem adgang

Med den nye opladningstjeneste får alle Audis e-tron-kunder, og dermed også ejere af plug-in-modeller, adgang til omkring 80 procent af alle offentlige ladestationer i Europa. Der er over 300.000 ladestationer til rådighed i 26 EU-lande. Afregning håndteres centralt under en enkelt aftale med overskuelige standardpriser.

Tjenesten kunne ikke være nemmere at bruge. Uanset om man lader jævn- eller vekselstrøm, 11 kW eller 150 kW, har man kun brug for ét kort – e-tron-opladningskortet – for at starte opladningen. Mange ladestationer kan også aktiveres ved at scanne en QR-kode med en smartphone. Kunden skal én gang registrere sig til at bruge tjenesten i myAudi-portalen og udsteder så en opladningssession på den aktuelle ladestation. Alle opladningssessioner faktureres automatisk i slutningen af måneden. Kunder kan bruge myAudi-portalen til at se deres aktuelle opladningshistorik, gennemgå deres nuværende regninger og administrere deres aftale.

"Med e-tron Charging Service tilbyder vi faktisk en premium-opladningstjeneste forud for Audi e-trons markedsintroduktion. Produktet er skræddersyet til vores kunders behov. Vi vil løbende udvide servicen sammen med vores stærke partner Digital Charging Solutions," udtaler Fermin Soneira, Head of Product Marketing hos Audi.

e-tron

Ruteplanlægning med indlagt opladning

Længere ture med stop for opladning er lige så enkelt som selve opladningen. Turene kan planlægges enten på forhånd i myAudi-appen eller direkte i bilen. I begge tilfælde vises kunden den bedste rute med de nødvendige opladningsstop. Navigationssystemet indregner ikke kun batteriets opladningsstatus, men også trafiksituationen og den nødvendige opladningstid i sin ankomsttidsberegning. Systemet omfatter jævnstrøms-ladestationer i hele Europa, hvor Audi e-tron kan oplades med jævnstrøm, samt de fleste vekselstrøms-stationer til opladning med vekselstrøm.Opladningsplanlægningen opdateres løbende til de gældende forhold. For eksempel udregnes et alternativt forslag, hvis en planlagt lynopladningsstation ikke længere kan nås. Opladningsplanlægningen synkroniseres problemfrit mellem skærmen i bilen og i myAudi appen, og under en opladningssession vises den resterende opladningstid og batteriets aktuelle opladningsstatus i appen. Kunder kan også vælge at modtage push-meddelelser, så snart de kan fortsætte deres rejse.

Hurtig opladning med op til 150 kW

Til lange ture - f.eks. kørsel til en feriedestination - er en hurtig opladningsfacilitet afgørende. Derfor har Volkswagen-koncernen med Audi og Porsche, BMW-koncernen, Daimler AG og Ford Motor Company grundlagt joint venture-virksomheden Ionity. Audi e-tron er den første serieproducerede model, der kan oplades med op til 150 kW ved Ionity's højtydende jævnstrøms-ladestationer. Det betyder, at man er klar til den næste lange strækning på cirka en halv time. E-tron Charging Service dækker Ionitys lynoplader-netværk, som gennemgår en gradvis udvidelse og allerede i 2020 vil omfatte 400 stationer. Det vil forsyne elbiler med primært grøn elektricitet. Derudover fuldender yderligere lynopladningsstationer fra andre udbydere Audi e-tron Charging Service rækkevidden.