Fem teser om det gode liv > Livsstil > Audi
Audi Livsstil
Fem teser om det gode liv

Fem teser om det gode liv

Future is an attitude. Den schweiziske 3-stjernede Michelin-kok Andreas Caminada definerer, hvorfor det gode liv er meget mere end en eksklusiv menu.

Tekst: Bernd Zerelles - Billeder: Thomas Luethi, Lukas Lienhard, Thomas Buchwalder Læsetid: 3 min.

Portræt af Andreas Caminada.Portræt af Andreas Caminada.

Det centrale sted for Andreas Caminadas virksomhed er Fürstenau i den schweizisk kanton Graubünden. På lige under 20 år har den 45-årige skabt et sted for dem, der elsker det gode liv, hvor de kan nyde Casa Caminada-kroen, et bageri, et kafferisteri, vegetarisk gourmetmad på Oz og det absolutte højdepunkt – Schloss Schauenstein, som er en mange gange prisbelønnet stjernerestaurant og boutique-hotel på et slot (andreascaminada.com, kun på tysk). ”Vi har givet denne lille by et nyt liv,” siger Caminada, som er vokset op i en nærliggende dal. På sine øvrige restauranter – IGNIV by Andreas Caminada i Bad Ragaz, Zürich, St. Moritz og Bangkok – giver iværksætteren unge køkkenchefer, som han har taget under sine vinger, muligheden for at udvikle deres egen signaturstil baseret på en fælles kulinarisk filosofi. ”De skaber liv i disse restauranter ved hjælp af den vision og passion, som vi deler. Jeg hører til på slottet. Det er der, man kan finde mig, og hvor jeg har planer om at blive.” Andreas Caminada opsummerer sin holdning til det, der udgør glæderne ved det gode liv, i fem teser.

1. Det gode liv har en adresse

”Mennesker, som vil gøre noget godt for sig selv, kan komme til os, glemme alt om dagligdagen, slappe af og forkæle deres sanser. Her i min hjemby kan de nyde livets små glæder – en varm velkomst med en markant lokal smag, historie og en ny begyndelse. For mig, mit team og vores gæster er det vores yndlingssted.”

Slottet SchauensteinSlottet Schauenstein
Solnedgang over bjergeneSolnedgang over bjergene

2. Det gode liv er enkeltheden i sig selv

”Vi laver ikke tingene med stor hurlumhej. Uanset om gæsterne besøger slottet, Oz eller kroen, så kan de nyde en autentisk oplevelse og god mad – uden at blive forstyrret. Det handler ikke kun om, hvad de glæder sig til, men også om, hvad der åbner deres øjne over for nye ting. Nydelse betyder, at man fokuserer på oplevelsen med alle sine sanser.”

En gourmet retEn gourmet ret
UrtehavenUrtehaven

3. Det gode liv er en kultur

”Det gode liv kommer fra en kultur med gæstfrihed. Når gæster besøger os og er interesserede i det, vi kan tilbyde, så er det ikke bare vores opgave, men en passion at begejstre dem. Når man tager hånd om menneskers personlige behov, så er de mere villige til at dykke helt ned i dit univers.”

RestaurantenRestauranten

4. Det gode liv er menneskelighed

”Samtidig med at vi giver plads til gæsterne, så er vi lige ved hånden. Hver eneste medarbejder lægger sit hjerte, sin sjæl og sin personlighed i arbejdet. Og det kan gæsterne mærke. Resultatet er en atmosfære med en kendetegnende intimitet, som har et præg af underdrevet, diskret coolness.”

Portræt af Andreas Caminada.Portræt af Andreas Caminada.
Andreas Caminada ved en bjergsøAndreas Caminada ved en bjergsø

5. Det gode liv er inspirerende

”Vi tilstræber at skabe varige minder om fænomenal mad og en fantastisk atmosfære formet af en umiskendelig stil, så den tid, man har brugt her, og de mennesker, man har delt den med, aldrig vil blive glemt. Når vores gæster hengiver sig til den fortryllende følelse, som dette sted giver, så er det noget, der bliver i deres hukommelse, og nydelsen ved oplevelsen er inspirerende for dem.”

Henrik Wenders i samtale med Andreas Caminada.Henrik Wenders i samtale med Andreas Caminada.

Conversations on Progress: Henrik Wenders møder Andreas Caminada

 

Henrik Wenders and Andreas Caminada in conversation.
 
Audi RS e-tron GT

En fuldelektrisk gran turismo

Det skulpturelle design af Audi RS e-tron GT forener de dynamiske proportioner på en gran turismo med de umiskendelige karakteristika på en Audi RS-model.