”Batteriudviklingen er ekstremt spændende lige nu.” > Omtanke > Audi
Audi Omtanke
”Batteriudviklingen er ekstremt spændende lige nu.”

”Batteriudviklingen er ekstremt spændende lige nu.”

Den tyske kemiker Maximilian Fichtner forsker i fremtidens batteriteknologi. Han er overbevist om, at effektive batterier er nøglen til succes for den elektriske mobilitet.

Tekst: Patrick Morda und Bernd Zerelles - GIF: Vladislav Solovjov - Billeder: Volkswagen AG Læsetid: 4 min.

Abstract illustrated waves that move.Abstract illustrated waves that move.

"Elbilsproducenter med en målsætning om at udvikle deres egne batterier kan tage hensyn til disse teknologiske spring lige fra begyndelsen."

 

Portrait of Prof. Dr. Maximilian Fichtner.

Prof. Dr. Maximilian Fichtner forsker i fremtidens batteriteknologi i Tyskland.

 

Prof. Dr. Maximilian Fichtner

Prof. Dr. Maximilian Fichtner forsker i fremtidens batteriteknologi i Tyskland. Han er administrerende direktør for Helmholtz Institute Ulm Electrochemical Energy Storage (HIU), som har fokus på forskning og udvikling inden for elektrokemiske batterikoncepter til næste generation og videre ud i fremtiden. Hos HIU, der blev grundlagt i 2011 af Karlsruhe Institute of Technology (KIT), forsker ca. 150 videnskabsfolk i den videre udvikling i det grundlæggende bag fremtidssikrede energilagringssystemer til stationær og mobil anvendelse. Fichtner er ikke bare direktør for HIU, men også leder af den forskningsgruppe, der forsker i faststofkemi. Derudover er kemikeren også direktør for CELEST, Center for Electrochemical Energy Storage Ulm & Karlsruhe, der er en forskningsplatform, som kombinerer anvendelsesorienteret basisforskning med praktisk udvikling og innovative produktionsteknologier. Han er også talsperson for POLiS Excellence Cluster, som udfører batteriforskning i fremtidens batterier, som er mere effektfulde, mere pålidelige, mere bæredygtige og mere miljøvenlige end de nuværende litium-ion-batterier.

 

Drivbatteriet i en elbil er konstrueret til at kunne fuldføre 2000 fulde cyklusser.

Maximilian Fichtner

Abstract illustrated crystals that move.Abstract illustrated crystals that move.
Audi charging hub

Hurtig opladning med lounge

Audi charging hub er et pilotprojekt til opladningsinfrastrukturen til elektrisk mobilitet i premiumsegmentet.