Få længere batterilevetid på din Audi | Læs mere her
Tips til opladning

Enkle tips til at skabe længere batterilevetid

Som det centrale element i en elbil er vores højvoltsbatterier konstrueret hele vejen igennem til at levere premiumkvalitet, sikkerhed og en lang levetid. Men i løbet af driftstiden gør den normale aldringsproces, at batterikapaciteten – den mængde energi, der kan lagres – aftager. Den gode nyhed er, at den måde, som du oplader og bruger bilen på, har indflydelse på batteriets levetid, og med nogle få enkle regler i dagligdagen kan du bevare batterikapaciteten i lang tid. Den oprindelige rækkevidde bevares over en lang periode, og du gør noget aktivt for at modvirke din elbils værditab.

Tre regler

Tre grundlæggende regler

for en længere batterilevetid.

 1. Kører du primært korte ture? Audi anbefaler at lade op til 80% til den daglige brug.
 2. Vil du gerne køre lange distancer? For at opnå den maksimale rækkevidde skal du lade din Audi op til 100% og så vidt muligt køre umiddelbart bagefter. Men hvis du regelmæssigt lader din Audi op til 100% som en afvigelse fra regel 1, så fremskyndes batteriets aldringsproces, og den anvendelige batterikapacitet vil falde tilsvarende hurtigt.
 3. Ønsker du en længere levetid for batteriet? Når du parkerer bilen, skal du sørge for, at opladningsniveauet er på mellem 30% og 80%.

Din bil hjælper dig med batteripleje

 
Korte ture
(f.eks. daglig pendling til og fra arbejde, indkøb)
Lange ture
(f.eks. ferieture, arbejdsrelaterede ture, pendling)
Indstilling af opladningsmål
I myAudi-appen og i din bil kan du nemt indstille en grænse for den maksimale batteriopladning. Så du ikke behøver ikke bekymre dig om andet.
Konfiguration til 80%
Før lange køreture anbefaler Audi, at du indstiller opladningsmålet til 100 % for at opnå den længste mulige rækkevidde
Opladningstimer
Med opladningstimeren kan du indstille det præcise afgangstidspunkt. Direkte i bilen eller komfortabelt via myAudi-appen. Det betyder, at den automatiserede opladningsproces sørger for et forudindstillet batteriniveau så tæt som muligt på afgangstidspunktet. Derudover kan forklimatiseringen levere den ønskede temperatur i bilens kabine før afgang.
Forklimatisering for øget komfort
Aktiver afgangstimeren for at undgå nedetid med et fuldt batteri
Ruteplanlægning
Planlæg din rute med e-tron-ruteplanneren, før du påbegynder din køretur: Ruten tager højde for din individuelle rækkevidde og omfatter de passende ladestationer til dig.
Anvendelse af e-tron-ruteplanneren, hvis nødvendigt
Anvendelse af e-tron-ruteplanneren anbefalet
Køreindstilling
Køreindstillingen ”efficiency” giver et lavere energiforbrug takket være en effektiv kørestil. Det reducerer den elektriske og termiske belastning af batteriet. Og det er med til at bevare batterikapaciteten.
Tips til opladning

Tips til opladning

 • Lynopladning (High Power Charging > 100 kW) anbefales primært til lange strækninger, ikke til daglig brug.
 • I forbindelse med High Power Charging går opladningshastigheden ned, efterhånden som højvoltsbatteriets ladetilstand øges. Derfor kan en fuld opladning af højvoltsbatteriet forlænge den samlede rejsetid. e-tron-ruteplanneren hjælper dig med den optimale planlægning af opladningen.
Battery maintenance

 • For at holde ladetiden nede på en lang køretur gør e-tron-ruteplanneren brug af den komplette batterikapacitet, hvis det er nødvendigt, og anbefaler en opladning over 80%. Efter en lang køretur bør du sætte dit opladningsmål tilbage til 80% til dine daglige køreture.
 • Når man anvender e-tron-ruteplanneren til Audi e-tron GT, bliver temperaturen i højvoltsbatteriet forberedt til lynopladning for at opnå den maksimale opladningshastighed.
Tips til opladning

Garanti og levetid for dit batteri

Alle højvoltsbatterier til Audi plug-in-hybridmodeller og komplet eldrevne modeller er konstrueret til en lang levetid, og Audi giver garanti på dem i 8 år efter første udlevering eller i de første 160.000 km – afhængigt af hvad der kommer først.

Læs mere om garanti
Beskyttelse af batteriet

Beskyttelse af batteriet

Integrerede buffere giver ekstra beskyttelse af dit højvoltsbatteri mod utilsigtet, beskadigende overopladning og kraftig afladning.

 1. Samlet kapacitet (brutto)
 2. Anvendelig kapacitet (netto)
 3. Beskyttelse mod overopladning
 4. Beskyttelse mod kraftig afladning

Grafikken er kun til symbolske illustrationsformål.

Batterikapacitet

Batteri

Kapaciteten i et højvoltsbatteri til elbiler er opdelt i en brutto- og en nettokapacitet. Bruttokapaciteten er beskrivelsen for et højvoltsbatteris samlede fysiske kapacitet. Men for at beskytte mod selvafladning, for at øge levetiden og for at sikre en nødstartsreserve er det teoretisk tilgængelige energiindhold teknisk begrænset. Det faktisk tilgængelige energiindhold kaldes for nettokapaciteten.

Grafikken er kun til symbolsk illustration. Batterikapaciteten vises med Q4 e-tron 40 som eksempel.