Elbiler og hybridbiler

Audi el- og plugin-hybridmodeller – elektrisk køreglæde i luksusklassen

For omkring 2 år siden fik den første serieproducerede Audi elbil (Audi e-tron) sin debut i Genève, på Genèves årlige Motor Show. Med Audi e-tron har vi gjort elektrisk mobilitet muligt på selv lange distancer, hvilket delvist er takket være opladningseffekten på e-tron, som er unik blandt konkurrencen.

Alle Audis rene elbiler er angivet med ”e-tron” i modelnavnet, og plug-in-hybridmodellerne med ”TFSI e”. En plugin-hybrid er både en elbil og en konventionel bil med brændstofmotor. Den er udstyret med et batteri, som kan oplades via et ladestik, og den kan køre på ren strøm uden hjælp fra brændstofmotoren. Typisk er rækkevidden på ren strøm omkring 50 km, og det er i manges tilfælde nok til at dække det daglige behov frem og tilbage mellem hjem og arbejde.

Herunder kan du læse mere om typer af elbiler samt de nuværende og kommende el- og plug-in-hybridbiler fra Audi.

 • 1920x1080-audi-a3-tfsi-e-my2021-1057.jpg
  Audi A3 Sportback TFSI e

  Audi A3 Sportback TFSI e kombinerer forbrændingsmotorens og elmotorens fordele. Den 1,4-liters TFSI-motor får støtte af elmotoren og de yder til sammen op til 204 hk (150 kW). Det resulterer i en acceleration fra 0-100 km/t på 7,6 sek. Audi A3 Sportback TFSI e kan også køre på rent el med en rækkevidde på op til 66 km.

  Læs mere om Audi A3 Sportback TFSI e
 • audi-q5-55-tfsi-equattro-hybrid.jpg
  Audi Q5 55 TFSI e quattro

  Audi Q5 55 TFSI e quattro er den første kandidat af de nye plug-in-hybridmodeller fra Audi. Modellen består af en forbrændingsmotor og en elmotor, som kombineret har en systemydelse på hele 367 hk.

  Læs mere om Audi Q5 55 TFSI e quattro
 • audi-q7-55-tfsi-e-hybrid.jpg
  Audi Q7 TFSI e

  Audi Q7 TFSI e plug-in-hybrid er en imponerende SUV med innovativ teknologi, et førsteklasses interiør og et imponerende design.

  Sammen med elmotoren leverer bilens 3,0-liters V6 TFSI-motor en systemydelse på 381 hk i 55 TFSI e quattro og 456 hk i 60 TFSI e quattro. Bilen har en elektrisk rækkevidde på op til 40 km med lokal emissionsfri kørsel, offroad-egenskaber og quattro-firehjulstræk.

  Læs mere om Audi Q7 TFSI e
 • AA6_TFSIe_191003_1920x1080.jpg
  Audi A6 55 TFSI e quattro

  Audi A6 55 TFSI e quattro plug-in-hybrid er en kombination af innovative teknologier og et progressivt nyt design. Motoren består af en 2.0 TFSI og har en systemydelse på 252 hk og en acceleration fra 0-100 km/t på 5.6 sek.

  Læs mere om Audi A6 TFSI e
 • audi-a7-55-tfsi-equattro-hybrid.jpg
  Audi A7 55 TFSI e quattro

  Audi A7 55 TFSI e quattro plug-in-hybrid er en luksuscoupé, og fås med en 2.0-liters TFSI-motor, som giver bilen en systemydelse på hele 367 hk og en acceleration fra 0-100 km/t på kun 5.7 sek.

  Læs mere om Audi A7 55 TFSI e quattro
 • audi-a8l-60-tfsi-equattro..jpg
  Audi A8 L 60 TFSI e quattro

  Audi A8 L 60 TFSI e quattro tilbyder elektrisk køreglæde og komfort i luksusklassen.

  Plug-in-hybriden er udstyret med en 3.0 V6 benzinmotor med turbolader og har en systemydelse på 449 hk og en tophastighed fra 0-100 km/t på 4.9 sek.

  Læs mere om Audi A8 L 60 TFSI e quattro
 • audi-etron-elbil.jpg
  Audi e-tron

  Audi e-tron er Audi’s første serieproducerede elbil. Med e-tron får du en fuldelektrisk SUV, som ikke bare er sportslig, men også anvendelig i hverdagen.

  Læs mere om Audi e-tron
 • audi-etron-sportback-elbil.jpg
  Audi e-tron Sportback

  En ny fortolkning af design. Audi e-tron Sportback er den første rent eldrevne Sportback fra Audi. Elektrisk quattro-firehjulstræk, op til 408 hk og en rækkevidde på op til 434 km gør e-tron Sportback til en perfekt partner i hverdagen.

  Læs mere om Audi e-tron Sportback
 • 1920x1080_e-tronene-trons13.jpg
  Audi e-tron S

  Performance på el. Audi e-tron S er den første S-model, der kører på 100% el. Bilen er udstyret med tre elmotorer og har en samlet systemydelse på hele 503 hk. Kræfterne skyder bilen fra 0-100 km/t på 4,5 sek.

  Læs mere om Audi e-tron S
 • 1920x1080_e-tronene-trons9.jpg
  Audi e-tron S Sportback

  Audi e-tron S Sportback er sportslig og elegant. Den komplet eldrevne model med tre elmotorer og 503 hk imponerer med en rækkevidde på op til 370 km (WLTP) på en enkelt opladning.

  Læs mere om Audi e-tron S Sportback
 • audi-q4-etron-concept-elbil.jpg
  Audi Q4 e-tron concept

  e-tron familien bliver snart udvidet med endnu et familiemedlem, nemlig Audi Q4 e-tron. Bilen er stadig på konceptstadiet, men den serieproducerede version forventes på gaden i 2. kvartal af 2021.

  Audi Q4 e-tron kan allerede nu forudbestilles, hvor du kan sikre dig muligheden for at blive én af de første til at bestille den produktionsklare Q4 e-tron.

  Læs mere om Audi Q4 e-tron concept
 • audi-etron-gt-concept-elbil.png
  Audi e-tron GT concept

  Ren eldrevet sportsvogn, med høj komfort og luksus i særklasse. Den eldrevne Audi e-tron GT concept er en coupé fra Audi sport. Den serieproducerede version forventes at blive fremstillet ultimo 2021.

  Du kan allerede nu pre-booke Audi e-tron GT, hvor du sikrer dig muligheden for at blive én af de første til at bestille den produktionsklare e-tron GT.

  Læs mere om Audi e-tron GT concept
Audi e-tron sportback

Typer af elbiler

Det kan være svært at danne et overblik over de forskellige eldrevne biler på markedet. De væsentligste kendetegn ved elbiler er deres elektriske drivlinje, som typisk består af en elmotor og et lithium-ion-batteri.

Sammenlignet med en traditionel bil med en forbrændingsmotor, så er elbiler relativt enkelt sat sammen og har derfor også færre bevægelige dele der kan gå i stykker.

Det medvirker også til, at når du tænder en elbil, så vil du næsten ikke høre nogen form for motorstøj. Der er ingen udstødning og under benzindækslet finder du typisk et udtag til opladningskablet.

Vidste du...
I Danmark og i resten af verden betegnes elbiler med forkortelsen EV, som står for Electric Vehicle.

Audi A7 plug-in-hybrid

Der findes flere typer og betegnelser for eldrevne biler på markedet. Herunder har vi samlet tre af de mest udbredte betegnelser for eldrevne biler, som du skal være opmærksom på når du søger en ny elbil.

 • Elbil: Har en elmotor med et dertilhørende batteri, som er bilens eneste drivmiddel.
 • Plugin-hybridbiler: Kører på rent el når det tilvælges, og på benzin eller diesel når der er brug for det.
 • Brændselscellebil: Drives af en elmotor, men motoren bliver drevet af brint-brændselsceller.
Læs mere om brændselscellebiler og Audi h-tron quattro concept
Audi A8 L TFSI e

Nuværende el- og plug-in-hybridbiler fra Audi

Audis familie af el- og plug-in-hybridmodeller består på nuværende tidspunkt af følgende modeller:

 • Elbiler fra Audi:
 • Audi e-tron og e-tron Sportback
 • Audi e-tron S og e-tron S Sportback
 • Plug-in-hybridbiler fra Audi:
 • Audi Q5 TFSI e
 • Audi Q7 TFSI e
 • Audi A3 TFSI e
 • Audi A6 TFSI e
 • Audi A7 TFSI e
 • Audi A8 L 60 TSFI e
Læs mere om plug-in-hybridbiler
Audi e-tron gt

Kommende el- og plug-in-hybridbiler fra Audi

I løbet af de kommende år planlægger Audi at udvide den elektriske familie med en lang række nye el- og plug-in-hybridmodeller. Målet er 30 elektrificerede biler inden 2025. Herunder kan du se de modeller som snart præsenteres:

 • De kommende nye elbiler fra Audi:
 • Audi e-tron GT
 • Audi Q4 e-tron
 • De kommende nye plug-in-hybridbiler fra Audi:
 • Audi Q3 TFSI e
Læs mere om e-tron

Opladning af el- og plug-in-hybridbiler

Eldrevne biler er ikke kun lig med høj køreglæde, stilhed og komfort, men også høj mobilitet til bl.a. hverdagsbrug. I dag, kan de fleste elbiler køre langt på en opladning, hvilket gør, at deres versatilitet øges til de fleste brugsscenarier.

Hovedparten af alle eldrevne- og plug-in-hybridbiler oplades hjemme i egen garage eller carport. Hvilket er med til at øge både komfort og mobilitet. For at gøre hverdagen nemmere, så tilbyder Audi kompakte og kraftfulde opladningssystemer til private med høj opladningskapacitet (afhængig af boligens infrastruktur), hvilket er med til at mindske opladningstiden og øge mobiliteten.

Audi e-tron beregning af ladetider og rækkevidder
Audis kompakte opladningssystem

Opladning offentlig eller hjemme

Gennem vores samarbejde med Clever sørger vi for, at du opnår den bedste mobilitet i din e-tron. Med en ladeboks installeret hjemme kan du vågne hver dag til et fuld batteri. Sæt bilen til at lade om natten, hvor du kan aftage noget af den uudnyttede vedvarende energi i elnettet i Danmark, og nyd at du altid kan starte dagen med ny energi og max rækkevidde.

Når du skal lade ude, kan du frit bruge alle de offentlige ladere i Clevers ladenetværk – det er nemlig inkluderet i dit Clever-abonnement, hvor du betaler en fast månedlig pris for ubegrænset opladning. Og skal du rejse i udlandet, kan du nemt aktivere dit e-tron Charging Service kort, som giver dig adgang til et væld af ladestationer i 16 europæiske lande. Her betaler du for det forbrug, du har haft, på rejsen.

 • Tip: Det er bedst at oplade bilen om natten, når den ikke bruges og overskuddet af elektricitet i elnettet er størst.
Mere om opladning

Elbil batterier – batteriernes livscyklus hos Audi

Ligesom levetiden for de fleste andre batterier, så har batterierne i el- og pluginhybridbiler også en livscyklus. Herunder kan du læse mere om batteriernes livscyklus hos Audi.

Batterierne fra el- og pluginhybridbilerne har en helt fast livscyklus hos Audi. Helt overordnet, så gennemgår batterierne nedenstående cyklus:

 1. Livscyklus: Produktion, Anvendelse i bilerne og Retur/reparation
 2. Livscyklus: Stationær opbevaring
 3. Livscyklus: Til sidst, så vil batterierne indgå i en genanvendelsesproces, hvor de forskellige råmaterialer fra batterierne bliver udvundet og genanvendt.
FAQ - Ofte stillede spørgsmål
Hvor mange elbiler er der i Danmark?
I dag er der ifølge Danske Bilimportører omkring 15.000 elbiler i Danmark og i alt over ca. 2,4 millioner personbiler.
Hvor langt kan en elbil køre på en opladning?
Hvor langt en elbil kører på en opladning afhænger bl.a. af størrelsesforholdet mellem batteri og bil. Gennemsnitligt ser vi i dag elbiler kører mellem 150 og 500 km på en opladning. Audi e-tron som hører til blandt de største elbiler på markedet, kører op til 437 km på en opladning.
Hvilken elbil skal jeg vælge?
Hvilken elbil du skal vælge, afhænger bl.a. af dit og din families behov. De fleste elbiler kører i gennemsnittet mellem 150 og 500 km på en opladning, hvilket dækker behovet hos de fleste familier.
Hvor lang tid tager det at lade en elbil?
Temperaturen, størrelsen på batteriet og valg af ladestander har alle en betydning for ladetiden. Der er f.eks. stor forskel på, om du lader via en ladeboks hjemme eller fra en lynladestation. Men ladetiden betyder ikke altid det store. Har du en ladeboks hjemme, kan du sætte bilen til at lade natten over. Så vågner du altid til en fuldt opladet bil.