Elbiler fra Audi

Elbiler fra Audi.
Elektrisk køreglæde i luksusklassen.

Den første serieproducerede Audi elbil (Audi e-tron) fik sin debut i Genève på Genèves årlige Motor Show. Med Audi e-tron har vi gjort elektrisk mobilitet muligt på selv lange distancer, hvilket delvist er takket være opladningseffekten på e-tron, som er unik blandt konkurrenterne. Hos Audi kalder vi vores rene elbiler for e-tron. Herunder kan du læse mere om typerne af elbiler, samt de nuværende og kommende elbiler fra Audi.

Elbiler fra Audi

 • audi-q4-e-tron-elbil.jpg
  Audi Q4 e-tron

  Audi Q4 e-tron er formet af fremskridt og repræsenterer vores perspektiv på elektrisk mobilitet. Med innovative teknologier, såsom rat med touch-betjening, en rækkevidde på op til 509 km, hurtig opladning med energi til 130 km på ca. 10 min. og unikke kørelyssignaturer, styrer Audi Q4 e-tron dig sikkert i retning af fremtiden.

  Læs mere om Audi Q4 e-tron
 • audi-q4-sportback-e-tron-elbil.jpg
  Audi Q4 Sportback e-tron

  Audi Q4 Sportback e-tron udvider din horisont. Ikke blot med en lang rækkevidde, men også med innovativ teknologi. I Sportback-versionen får du et endnu mere progressivt design med en skrående taglinje, som tydeligt understreger bilens karakter.

  Læs mere om Audi Q4 Sportback e-tron
 • audi-etron-elbil.jpg
  Audi e-tron

  Audi e-tron er Audi’s første serieproducerede elbil. Med e-tron får du en fuldelektrisk SUV, som ikke bare er sportslig, men også anvendelig i hverdagen.

  Læs mere om Audi e-tron
 • audi-etron-sportback-elbil.jpg
  Audi e-tron Sportback

  En ny fortolkning af design. Audi e-tron Sportback er den første rent eldrevne Sportback fra Audi. Elektrisk quattro-firehjulstræk, op til 408 hk og en rækkevidde på op til 434 km gør e-tron Sportback til en perfekt partner i hverdagen.

  Læs mere om Audi e-tron Sportback
 • 1920x1080_e-tronene-trons13.jpg
  Audi e-tron S

  Performance på el. Audi e-tron S er den første S-model, der kører på 100% el. Bilen er udstyret med tre elmotorer og har en samlet systemydelse på hele 503 hk. Kræfterne skyder bilen fra 0-100 km/t på 4,5 sek.

  Læs mere om Audi e-tron S
 • 1920x1080_e-tronene-trons9.jpg
  Audi e-tron S Sportback

  Audi e-tron S Sportback er sportslig og elegant. Den komplet eldrevne model med tre elmotorer og 503 hk imponerer med en rækkevidde på op til 370 km (WLTP) på en enkelt opladning.

  Læs mere om Audi e-tron S Sportback
 • wide_e-tron-gt_3.jpg
  Audi e-tron GT

  Audi e-tron GT er rendyrket sportslighed med høj komfort og luksus i særklasse. Bilen er lav og bred med en lang akselafstand, som tydeligt viser, at her mødes sportslighed med anvendelighed i dagligdagen. Læs mere om den 100% elektriske gran turismo.

  Læs mere om Audi e-tron GT
 • 02_Stage_Desktop_1920x1080.jpg
  Audi RS e-tron GT

  Rendyrket energi og progressive præstationer er essensen i RS e-tron GT. Den 100% eldrevne gran turismo tilbyder sportslige præstationer og høj komfort i særklasse. Modellen klarer sprinten fra 0-100 km/t på blot 3,3 sekunder. Læs mere om den eldrevne model fra Audi Sport.

  Læs mere om Audi RS e-tron GT
Audi RS e-tron GT

Nuværende elbiler fra Audi

 • Elbiler fra Audi:
 • Audi Q4 e-tron
 • Audi Q4 Sportback e-tron
 • Audi e-tron
 • Audi e-tron Sportback
 • Audi e-tron S
 • Audi e-tron S Sportback
 • Audi e-tron GT
 • Audi RS e-tron GT
Se e-tron modellerne
Audi A6 e-tron concept

Kommende elbiler fra Audi

I løbet af de kommende år planlægger Audi at udvide den elektriske familie med en lang række nye elbiler. Målet er 30 elektrificerede biler inden 2025. Herunder kan du se de modeller som snart præsenteres:

 • De kommende nye elbiler fra Audi:
 • Audi A6 e-tron
Læs mere om Audi A6 e-tron concept

Alt, du skal vide om elbiler

Audi e-tron sportback

Typer af elbiler

Det kan være svært at danne et overblik over de forskellige eldrevne biler på markedet. De væsentligste kendetegn ved elbiler er deres elektriske drivlinje, som typisk består af en elmotor og et lithium-ion-batteri.

Sammenlignet med en traditionel bil med en forbrændingsmotor, så er elbiler relativt enkelt sat sammen og har derfor også færre bevægelige dele der kan gå i stykker.

Det medvirker også til, at når du tænder en elbil, så vil du næsten ikke høre nogen form for motorstøj. Der er ingen udstødning og under benzindækslet finder du typisk et udtag til opladningskablet.

Vidste du...
I Danmark og i resten af verden betegnes elbiler med forkortelsen EV, som står for Electric Vehicle.

Audi e-tron opladning

Der findes flere typer og betegnelser for eldrevne biler på markedet. Herunder har vi samlet tre af de mest udbredte betegnelser for eldrevne biler, som du skal være opmærksom på når du søger en ny elbil.

 • Elbil: Har en elmotor med et dertilhørende batteri, som er bilens eneste drivmiddel.
 • Plugin-hybridbiler: Kører på rent el når det tilvælges, og på benzin eller diesel når der er brug for det.
 • Brændselscellebil: Drives af en elmotor, men motoren bliver drevet af brint-brændselsceller.
Læs mere om brændselscellebiler og Audi h-tron quattro concept

Opladning af elbiler

Eldrevne biler er ikke kun lig med køreglæde, stilhed og komfort, men i høj grad også mobilitet. I dag kan de fleste elbiler køre langt på en opladning, hvilket øger deres alsidighed til de fleste brugsscenarier.

Langt størstedelen af alle eldrevne biler oplades på hjemmeadressen i egen garage, hvilket øger både komfort og mobilitet hos ejeren. For at gøre hverdagen nemmere, tilbyder Audi kompakte og kraftfulde opladningssystemer til private med høj opladningskapacitet (afhængig af boligens infrastruktur), hvilket er med til at mindske opladningstiden og øge mobiliteten.

Audi e-tron beregning af ladetider og rækkevidder
Audis kompakte opladningssystem

Opladning offentlig eller hjemme

Gennem vores samarbejde med Clever sørger vi for, at du opnår den bedste mobilitet i din e-tron. Med en ladeboks installeret hjemme kan du vågne hver dag til et fuld batteri. Sæt bilen til at lade om natten, hvor du kan aftage noget af den uudnyttede vedvarende energi i elnettet i Danmark, og nyd at du altid kan starte dagen med ny energi og max rækkevidde.

Når du skal lade ude, kan du frit bruge alle de offentlige ladere i Clevers ladenetværk – det er nemlig inkluderet i dit Clever-abonnement, hvor du betaler en fast månedlig pris for ubegrænset opladning. Og skal du rejse i udlandet, kan du nemt aktivere dit e-tron Charging Service kort, som giver dig adgang til et væld af ladestationer i 16 europæiske lande. Her betaler du for det forbrug, du har haft, på rejsen.

 • Tip: Det er bedst at oplade bilen om natten, når den ikke bruges og overskuddet af elektricitet i elnettet er størst.
Mere om opladning

Gode råd om service og brug af din elbil

En elbil har færre dele som kræver service eller reparation. Med andre ord er den billigere at køre i. Dette skyldes bl.a. at der er færre dele, som bliver slidt, sammenlignet med en konventionel brændstofmotor. Derudover bruger en elmotor ikke motorolie, så du skal ikke længere bekymre dig om olieskift og nye oliefiltre.

Det betyder dog ikke, at der ikke er andre ting, som er vigtige at få serviceret. Dette kan f.eks. være bremserne. Selvom om disse bruges mindre, fordi elbiler ofte ”motorbremser” og regenererer strøm til batteriet, skal bremsevæsken stadig skiftes regelmæssigt.

Audi e-tron service
Audi e-tron

Vær opmærksom på batteriet

Det er en god ide at være opmærksom, hvis du skraber bilens bund mod en genstand på vejen. I en Audi e-tron model er batteripakken placeret i bilens bund for at give mest mulig plads i kabinen. Det er derfor en god ide, at køre forbi dit autoriserede værksted og få tilset batteriet, hvis du f.eks. kører over en genstand der skraber bilens undervogn.

Audi e-tron bremser

Husk at bruge bremserne

Da elbiler oftest benytter sig af rekuperationsteknologi til at indsamle energi under nedbremsninger, er der en risiko for at bremserne bliver anvendt for lidt, så de populært sagt ruster, før de bliver slidt. Og rustne bremser skal skiftes. Dette problem kan du dog imødegå ved at huske at bruge dem. Det er f.eks. oplagt at bruge bremsepedalen ved motorvejsafkørsler, hvor farten alligevel skal sænkes betydeligt. Du bør selvfølgelig altid bremse efter vejens forhold og trafik.

Audi e-tron

Elbil batteriernes livscyklus hos Audi

Ligesom levetiden for de fleste andre batterier, så har batterierne i el- og plug-in hybridbiler også en livscyklus. Herunder kan du læse mere om batteriernes livscyklus hos Audi.

Batterierne fra el- og pluginhybridbilerne har en helt fast livscyklus hos Audi. Helt overordnet, så gennemgår batterierne nedenstående cyklus:

 1. Livscyklus: Produktion, Anvendelse i bilerne og Retur/reparation
 2. Livscyklus: Stationær opbevaring
 3. Livscyklus: Til sidst, så vil batterierne indgå i en genanvendelsesproces, hvor de forskellige råmaterialer fra batterierne bliver udvundet og genanvendt.
FAQ - Ofte stillede spørgsmål
Hvor mange elbiler er der i Danmark?
I dag er der ifølge Danske Bilimportører omkring 15.000 elbiler i Danmark og i alt over ca. 2,4 millioner personbiler.
Hvor langt kan en elbil køre på en opladning?
Hvor langt en elbil kører på en opladning afhænger bl.a. af størrelsesforholdet mellem batteri og bil. Gennemsnitligt ser vi i dag elbiler kører mellem 150 og 500 km på en opladning. Audi e-tron som hører til blandt de største elbiler på markedet, kører op til 437 km på en opladning.
Hvilken elbil skal jeg vælge?
Hvilken elbil du skal vælge, afhænger bl.a. af dit og din families behov. De fleste elbiler kører i gennemsnittet mellem 150 og 500 km på en opladning, hvilket dækker behovet hos de fleste familier.
Hvor lang tid tager det at lade en elbil?
Temperaturen, størrelsen på batteriet og valg af ladestander har alle en betydning for ladetiden. Der er f.eks. stor forskel på, om du lader via en ladeboks hjemme eller fra en lynladestation. Men ladetiden betyder ikke altid det store. Har du en ladeboks hjemme, kan du sætte bilen til at lade natten over. Så vågner du altid til en fuldt opladet bil.
Hvilke ladetyper kan elbiler fra Audi bruge?
Audis elbiler kan lade med både AC (vekselstrøm) med Type 2 stik og DC (jævnstrøm) med CCS stik.
Er elbiler fra Audi udstyret med varmepumpe og hvad hjælper den med?
Ja, det er standard på bilerne. Varmepumpen giver en energieffektiv opvarmning af kabinen og derved bruger batteriet mindre strøm. Varmepumpen anvender restvarmen fra højvoltskomponenterne og den omgivende luft til at klimatisere kabinen. Dermed bidrager den især på længere strækninger markant til en forøgelse af effektiviteten.
Hvad er garantien på højvoltsbatterier fra Audi?
Som supplement til Audi nyvognsgarantien giver Audi køberen af en ny Audi elbil en garanti på højvoltsbatteriet på 8 år efter første udlevering eller for de første 160.000 km, afhængigt af hvilken af disse to hændelser, der indtræder først.
Hvilke opladningsmuligheder har jeg derhjemme og i offentligheden, når jeg køber en elbil fra Audi?
Vi anbefaler, at få opsat en lader derhjemme, hvis det er muligt, for altid at kunne oplade sin elbil inden næste tur. Sammen med Clever tilbyder Audi integrerede ladeløsninger til din elbil, hvor du er en del af et godt og veletableret ladenetværk. Du har mulighed for at tegne et abonnement hos Clever, hvori der er en kombineret ladeløsning, hvor du kan lade både ude og hjemme.
Audi plug-in hybrid

Plug-in hybridmodeller fra Audi

Læs mere om plug-in hybridteknolgien fra Audi og oplev alle modellerne.

Læs mere