e-tron: vores komplet elektriske drivlinjeteknologi

Elektrificering og digitalisering er tidens store emner. Og de er samtidig nøglen til fremtidens mobilitet. Hos Audi hedder de elektrificerede biler e-tron.

Hvad er e-tron?

Fremtidens motorer skal levere fremdrift uden fossile brændstoffer. Derfor har vi fokus på en særlig energiform, som teoretisk findes i uendelige mængder: elektricitet. Den lagres i batterier, der er integreret i bilens bund. Når denne kombination af batterier og en elmotor anvendes i en Audi, bærer bilen navnet e-tron.

En større fornøjelse for føreren og omgivelserne

“Batteridrevne elbiler” (BEV) byder på interessante fordele i forhold til biler med forbrændingsmotor. Det urbane miljø nyder godt af det lavere støjniveau fra den næsten lydløse elmotor. I bilen høres normalt kun lyden af vind og dæk inde i bilen. Og med øjeblikkelig adgang til hele drejningsmomentet går man ikke på kompromis med køreglæden. En e-tron har en klar fordel i forhold til de fleste biler med forbrændingsmotor, når det gælder acceleration.

Du behøver ikke at bekymre dig om rækkevidden

Hvis du tit bruger din smartphone til at se videoer eller lytte til musik, vil det nok være svært at komme igennem dagen uden at oplade batteriet. Batteriet i en elbil aflades også hurtigere, når bilen køres sportsligt i stedet for med en mere afslappet hastighed. Med e-tron behøver ingen at bekymre sig om rækkevidden. Audi anvender high-performance-batterier med høj lagringskapacitet til de lange køreture. Og selv om det bliver nødvendigt med en opladningspause, betyder batteriernes lynopladningskapacitet, at du hurtigt er tilbage på vejen.