Se hvordan du kan lade din elbil med grøn strøm | Se tips her >
Kør på grønt strøm

Kør en elektrisk fremtid i møde

Med en e-tron model fra Audi er det muligt at få hurtig opladning og en lang rækkevidde, som dækker de flestes kørselsbehov og mønstre. Du kan med andre ord få en innovativ elektrisk bil med intelligente teknologier uden at gå på kompromis med din kørsel. Med elbiler er det også muligt at vedvarende energikilder kan blive en del af hverdagen. Læs mere om strømmen til din elbil herunder.

Audi Q4 e-tron opladning

Grøn opladning?

Mængden af grøn strøm der kommer ud af stikkontakten afhænger af hvor meget el Danmark selv producerer, hvor meget der importeres og hvordan mikset af vedvarende- og andre energikilder er. Derfor er det heller ikke helt let at svare på, hvor grøn den strøm, som du oplader din elbil med, er. Det er et øjebliksbillede af førnævnte faktorer. Energinet har en grafik fremstilling af elsystemet i Danmark, som du kan tilgå via linket herunder.

Elsystemet lige nu
Audi e-tron GT myAudi

Lad op, når det blæser

Ladetidspunktet for din elbil fra Audi kan indstilles i myAudi app'en, hvilket giver mulighed for at oplade med grøn strøm, f.eks. når det blæser meget. Antallet af vindmøller i Danmark er stigende, og der er dage, hvor der produceres mere strøm, end vi bruger. Vindenergi udgjorde i 2019 ca. 45 procent af vores samlede elforbrug, og lægger man dertil solenergi og biomasse, kommer langt over halvdelen af den danske elproduktion fra CO2-frie energikilder. Det kan også betale at oplade elbilen om natten, da det oftest er billigere at lade på dette tidspunkt af døgnet.

Audi Q4 e-tron

Fokus på nærmiljøet

Når du kører i din elbil kan du nyde alle fordelene ved den. Du kan nyde den stille kabine, den effektive acceleration og samtidig glæde dig over, at du skåner nærmiljøet for støj og udstødningsgasser.

Batteriernes livscyklus

Elbilbatterierne har en helt fast livscyklus hos Audi. Helt overordnet gennemgår batterierne nedenstående cyklus:

  1. Livscyklus: Produktion, Anvendelse i bilerne og Retur/reparation
  2. Livscyklus: Stationær opbevaring
  3. Livscyklus: Til sidst, så vil batterierne indgå i en genanvendelsesproces, hvor de forskellige råmaterialer fra batterierne bliver udvundet og genanvendt.
Audi elbilbatterier livscyklus