Det centrale sted for Andreas Caminadas virksomhed er Fürstenau i den
schweizisk kanton Graubünden. På lige under 20 år har den 45-årige skabt et
sted for dem, der elsker det gode liv, hvor de kan nyde Casa Caminada-kroen, et
bageri, et kafferisteri, vegetarisk gourmetmad på Oz og det absolutte
højdepunkt – Schloss Schauenstein, som er en mange gange prisbelønnet
stjernerestaurant og boutique-hotel på et slot (andreascaminada.com, kun
på tysk). ”Vi har givet denne lille by et nyt liv,” siger Caminada, som er
vokset op i en nærliggende dal. På sine øvrige restauranter – IGNIV by Andreas
Caminada i Bad Ragaz, Zürich, St. Moritz og Bangkok – giver iværksætteren unge
køkkenchefer, som han har taget under sine vinger, muligheden for at udvikle
deres egen signaturstil baseret på en fælles kulinarisk filosofi. ”De skaber
liv i disse restauranter ved hjælp af den vision og passion, som vi deler. Jeg
hører til på slottet. Det er der, man kan finde mig, og hvor jeg har planer om
at blive.” Andreas Caminada opsummerer sin holdning til det, der udgør glæderne
ved det gode liv, i fem teser.