Softwareopdatering til Q4 e-tron | Audi Danmark
Audi Q4 e-tron softwareopdatering

Softwareopdatering til Q4 e-tron

AUDI AG er klar med en softwareopdatering til eksisterende Audi Q4 e-tron biler og nu også til de resterende biler med softwareversion 2.3, startende med indkaldelser fra uge 23 2023.

Den nye softwareversion kaldet ME3.2 indeholder en række opgraderinger og nye funktioner. Eksempelvis giver en optimeret batteristyring din Audi en forbedret ladeeffektivitet og en mere effektiv brug af batterikapaciteten. Yderligere er der en række opgraderinger af infotainmentsystemets funktioner.

Du vil blive kontaktet direkte, når din Q4 e-tron skal ind og opdateres. Det er desværre ikke muligt at booke en tid, før du har modtaget en invitation og et indkaldelsesbrev.

Du kan læse mere om indkaldelsesprocessen nedenfor.

Funktioner i ME3.2 softwareopdateringen

Q4 softwareopdatering

Biler med softwareversion 2.3

Gældende for biler produceret til og med uge 10 2022.

 • Personlig brugerprofil i bilen (inklusiv seneste destinationer)
 • Overførsel af ruter til bilen via myAudi-appen
 • Funktionsudvidelser i Audi Connect
 • Last-mile-navigation og andre appfunktioner (køretøjsstatus, parkeringsposition m.m.)
 • Online nødhjælps- og vejhjælpsopkald
 • Forbedring af DC-ladeeffekt (opdateret termostyring)
 • Valg af ønsket opladningstidspunkt (tidsinterval)
 • Batteribeskyttelsesfunktion (batteriskånende opladning med begrænsning til 80 % SOC/state-of-charge)
 • Fjernstyring af opladning og starttidspunkt (ladetimer) i bil og i myAudi
 • Plug & Charge
 • Forberedt til online systemopdatering (trådløs Over-The-Air updates ready)
 • Online kørebog
 • Integration af udvidede temaverdener i MMI
 • Generelle bugfixes
Q4 softwareopdatering

Biler med software-version 3.0 og 3.1

Gældende for biler produceret fra og med uge 10 2022 og til og med uge 35 2022.

 • Plug & Charge
 • Forberedt til online systemopdatering (trådløs Over-The-Air updates ready)
 • Integration af udvidede temaverdener i MMI
 • Generelle bugfixes

Opdatering af bilen

Q4 e-tron

Sådan opdateres din bil

Du vil blive kontaktet direkte, når din Q4 e-tron skal ind og opdateres.

I Danmark er vi i fuld gang og stort set igennem med opdateringerne, efter at have indkaldt den første gruppe af biler med softwareversion 2.3, og anden gruppe af biler med softwareversion 3.0 og 3.1, og fra uge 23 2023 vil vi starte indkaldelserne af de resterende biler med softwareversion 2.3.

Så snart din Q4 e-tron skal ind og opdateres, vil du blive indkaldt direkte. Det er desværre ikke muligt at booke en tid før du har modtaget en invitation og et indkaldelsesbrev.

Opdateringen foretages hos din autoriserede Audi Servicepartner. Den tager op til 7,5 timer og foretages naturligvis omkostningsfrit for dig. Der er mange biler, der skal opdateres i Danmark, og derfor vil du desværre sandsynligvis opleve, at der vil være ventetid.

Skal min Audi Q4 e-tron opdateres?
Der vil være en softwareopdatering til alle Q4 e-tron biler produceret inden uge 35 i 2022. Biler produceret efter uge 35 2022 vil ikke skulle have denne softwareopdatering, da de allerede har en ny softwareversion.

Audi Q4 e-tron softwareopdatering

Forberedelse inden dit værkstedsbesøg

Eftermonteret udstyr:
Før dit besøg er det vigtigt, at du gør værkstedet opmærksom på, om der er eftermonteret udstyr på din Audi, f.eks. GPS-tracker eller anhængertræk. Informér din Servicepartner om dette allerede ved online bookingen, så de kan tage højde for det i opdateringen.

Nøgler:
Medbring begge bilens nøgler, når du afleverer bilen til opdatering.

myAudi:
For at få det fulde udbytte af softwareopdateringen og Audi Connect-onlinetjenesterne, anbefaler vi, at du har oprettet en myAudi brugerprofil og har downloadet myAudi app’en, inden du afleverer din Audi til opdateringen. Du kan læse mere på linket nedenfor og gennemse vores introduktionsvideo:

myAudi introduktionsvideo

Forbedret opladning

Q4 e-tron softwareopdatering

Forbedret opladning hjemme og på farten

Softwareopdateringen giver også merværdi ved opladning derhjemme og på farten. For at kunne nyde godt af en variabel elpris med eksempelvis billig strøm om natten, kan man benytte funktionen ”Foretrukken opladningstid”. Med denne funktion kan man fastlægge en defineret opladningsperiode. Også timeren i bilen og i myAudi-appen gør opladning mere komfortabel.

I forbindelse med forklimatisering med afgangstimeren bliver den energi, som skal bruges til temperering af kabinen, tilført bilen via en ekstern energikilde under opladningen – fx en ladeboks på bopælen eller en offentlig ladestander. Ligeledes optimerer den nye software forbruget ved hjælp af en revideret termostyring, som tager hensyn til udetemperaturen og ladetilstanden, når batteriet klimatiseres.

En forbedret ladeeffektstyring i forhold til softwareversion 2.3 giver mulighed for en forøget DC-ladeeffekt på op til 135 kW. Derudover kan man vælge at benytte den såkaldte batteribeskyttelsesfunktion, som automatisk begrænser opladningsniveauet til 80% og dermed holder batteriet i den ideelle ladetilstand.