Audi activesphere concept: Din partner i din aktive livsstil > Fremtid > Audi
Audi Fremtid
Audi activesphere concept: Din partner i din aktive livsstil

Audi activesphere concept: Din partner i din aktive livsstil

Sportslig, passioneret, elegant: Audis fjerde Sphere-konceptbil er en omskiftelig crossover-coupé med quattro-teknologi og et innovativt betjeningskoncept.

Tekst: AUDI AG – Billeder: Ole Westermann Læsetid: 7 min.

Audi activesphere concept set bagfraAudi activesphere concept set bagfra

Efter de tre konceptbiler Audi skysphere concept (roadster), Audi grandsphere concept (limousine) og Audi urbansphere concept (space concept) præsenterer Audi nu Audi activesphere concept, som er mærkets fjerde fuldelektriske Sphere-konceptbil, der viser mærkets tanker om fremtidens mobilitet – i dette tilfælde skræddersyet til en aktiv livsstil.

Som alle Sphere-konceptbiler giver Audi activesphere concept førerne mulighed for selv at køre aktivt ved at bruge rattet og pedalerne, men bilen kan også køre automatiseret i passende terræn.

En stor del af Audi activesphere concept er karakteriseret af store glasflader, der skaber en forbindelse mellem interiøret og omgivelserne omkring bilen. Fx er det ikke kun coupétaget, som består af glas. For første gang er Audis singleframe-signaturgrill også helt gennemsigtig. Desuden giver tilbagetrukne glasflader nederst på dørene også enestående udsyn især ved offroadkørsel, så verdenen udenfor og kabinen fremstår som en helhed.

GlasGlas
Audi singleframen er gennemsigtigAudi singleframen er gennemsigtig
Audi singleframe er gennemsigtigAudi singleframe er gennemsigtig

Alsidig fleksibilitet

Bagenden på den elegant kurvede luksuscoupé tager hensyn til kundernes aktive livsstil. Sportback-bagenden kan omdannes til et åbent lad. I den forbindelse forskydes bagruden, så den næsten flugter med loftet på Audi activesphere concept, og det nederste lodrette element på bagenden foldes ud horisontalt og danner et pickup-lad til transport af cykler (holdere er allerede integreret), boards eller andet sportsudstyr.

I pickup-konfigurationen er kabinen lukket med et glaspanel bag bagsæderne, som beskytter mod vind og vejr. De fire rummelige sæder i kabinen påvirkes naturligvis ikke af denne transformation.

Sportback-silhuettens elegance og sportslighed bibeholdes i denne transformation, men også når du transporterer ski, fordi bilen er udstyret med en indklappelig skiholder. Den er integreret, så den flugter midt på loftet, så den stort set er usynlig. For nemt at kunne læsse dine ski på kan den flyttes til det nederste område bagi og løftes hen over taget, så den er klar til transport.

To e-mountain bikes på ladetTo e-mountain bikes på ladet
Interiøret set fra sidenInteriøret set fra siden

Transformeres fra en coupé til vejen til en offroad-SUV

 

quattro-præstationer

Når Audi activesphere concept skifter til offroad-indstilling, øges frihøjden på 208 mm med 40 mm. Desuden hæves de vertikale lameller i metaldekoren på fronten, bagenden og på siderne under dørene for også at afspejle offroad-brugen i designet.

Naturligvis viser Audi activesphere concept ikke kun sine offroad-egenskaber i designet. Den er også udstyret med elektronisk reguleret Audi quattro-firehjulstræk. En elmotor på både forakslen og bagakslen leverer en samlet ydelse på 442 hk og et drejningsmoment på 720 Nm, som er tilgængeligt fra første sekund af køreturen, som det er typisk for elbiler.

De to elmotorer forsynes med strøm fra drivbatteriet, som er placeret mellem de to aksler og leverer ca. 100 kWh strøm. Med 800-volts-opladningsteknologien i Audi activesphere concept kan batteriet oplades ved lynopladere med en effekt på op til 270 kW.

Hjulene på Audi activesphere concept understreger også quattro-præstationerne: bevægelige segmenter, der er lukkede med henblik på effektiv aerodynamik ved kørsel på vej, åbnes for at give ventilation ved offroad-brug.

Off-road modeOff-road mode
Interiøret i Audi activesphere concept.Interiøret i Audi activesphere concept.

Den fysiske verden møder det digitale univers

 

Ny dimension

Ved hjælp af mixed reality-briller kan brugerne få adgang til og interagere med virtuelle betjeningselementer og virtuelt indhold. Disse vises kontekstafhængigt og efter behov i brillerne – hvis brugerne fokuserer på de tilsvarende elementer af brugerfladen med deres øjne, registrerer systemet deres interesse og aktiverer den pågældende funktion. Forskellige detaljeringsgrader sikrer intuitiv betjening af selv komplekse funktioner. Den spatiale, bevægelsesbaserede interaktion tilpasser sig til brugeren og reagerer i realtid i bilen og i det digitale indhold.

Denne innovative teknologi giver store muligheder. I offroad-indstilling kan den tredimensionelle grafik af topografien fx projiceres til førerens synsfelt ude i det reelle landskab, og det samme gælder navigationsanvisninger og informationer om området ved destinationen. Brillerne kan endda bruges til sportsaktiviteter uden for bilen – fx til guidning på cykelstierne, på skibakkerne og i freeride-terræn, så du får inspirerende oplevelser i din ekstraordinært aktive livsstil.

Audi activesphere conceptAudi activesphere concept
 
Audi SQ8 Sportback e-tron

Tre gange køreglæde

Audi SQ8 Sportback e-tron er bilen til en aktiv livsstil: dynamisk Sportback-design, tre elektriske motorer for enestående dynamik og momentvektoring med aktiv momentfordeling på bagakslen.