Audi quattro | Firehjulstræk med øget vejgreb | Læs mere >
Amager Bakke

quattro.
Få mere køreglæde og mere vejgreb med din Audi.

Danmark. Land of quattro.

30 år med quattro® betyder 30 år med Vorsprung durch Technik. Fra den legendariske “Ur-quattro” og talrige sejre i motorsporten og frem til de nyeste generationer som fx quattro med kronhjulsmidterdifferentiale og torque vectoring og med sportsdifferentiale: det permanente firehjulstræk quattro er den fødte vinder – og fortsætter den vedvarende succeshistorie.

Herunder kan du læse om mere om quattro.

Navnet quattro

Navnet quattro

Navnet quattro står for mere køreglæde samtidig med øget vejgreb. Et salgsargument som har overbevist tusindvis af førere over hele verden. Fra 1980 og frem til slutningen af 2013 producerede Audi ca. 5 millioner biler udstyret med quattro-firehjulstræk. Der findes mere end 160 quattro-versioner i det nuværende modelprogram. Det gør Audi til verdens mest succesfulde premiumproducent af biler med permanent firehjulstræk.

I 2010 valgte læserne af det tyske bilmagasin “Auto Bild allrad”* to Audi modeller som “årets biler med firehjulstræk”: Audi A4 quattro og Audi A8 quattro. Det var femte gang i træk, at denne prestigefyldte pris gik til Audi. En afstemning, som klart viser én ting: quattro-teknologien er i dag stærkere og mere innovativ end nogensinde før.

Amager Bakke

quattro-princippet

Princippet er enkelt, og effekten er fascinerende. quattro® fordeler trækkraften kontinuerligt mellem alle fire hjul. Det giver markant bedre vejgreb, bedre acceleration, fremragende egenskaber i sving og retningsstabilitet samt eminente køreegenskaber. Det gør quattro til et innovativt trækprincip på næsten alle underlag. Fra introduktionen af den første quattro og frem til i dag er der kommet en lang række innovationer og teknologier. I mere end 30 år har Audi været en af de teknologiske pionerer i bilbranchen, når det gælder firehjulstræk. Og denne udvikling fortsætter. I den absolutte top af firehjulstrækteknologien findes der flere versioner af quattro-firehjulstrækket:

  • quattro med selvspærrende midterdifferentiale (herunder kronhjulsmidterdifferentiale)
  • quattro med hydraulisk lamelkobling
  • quattro med viskosekobling
  • quattro-firehjulstrækket fås til over 140 Audi modelvarianter.