Elbil – Skal du købe en ny elbil? Se aktuelle Audi modeller her
Elbiler fra Audi

Elbil

Elbiler fra Audi.
Elektrisk køreglæde i luksusklassen.

Hos Audi kalder vi vores rene elbiler for e-tron. Herunder kan du læse mere om typerne af elbiler, samt de nuværende og kommende elbiler fra Audi.

Audi elbil modeller

 • audi-q4-e-tron-elbil.jpg
  Audi Q4 e-tron

  Audi Q4 e-tron er formet af fremskridt og repræsenterer vores perspektiv på elektrisk mobilitet. Med innovative teknologier, såsom rat med touch-betjening, en rækkevidde på op til 517 km, hurtig opladning med energi til 130 km på ca. 10 min. og unikke kørelyssignaturer, styrer Audi Q4 e-tron dig sikkert i retning af fremtiden.

  Læs mere om Audi Q4 e-tron
 • audi-q4-sportback-e-tron-elbil.jpg
  Audi Q4 Sportback e-tron

  Audi Q4 Sportback e-tron udvider din horisont. Ikke blot med en lang rækkevidde, men også med innovativ teknologi. I Sportback-versionen får du et endnu mere progressivt design med en skrående taglinje, som tydeligt understreger bilens karakter.

  Læs mere om Audi Q4 Sportback e-tron
 • q6-e-tron-progress-plus-teaser.jpg
  Audi Q6 e-tron

  Audi Q6 e-tron tager elektrisk mobilitet hos Audi til next level. Med en rækkevidde op til 617 km, hurtig opladning med energi til 255 km på ca. 10 min., 2.400 kg trækkraft og et nyt interiørkoncept, fascinerer luksus-SUV’en med sin storslåede performance og sit progressive design.

  Læs mere om Audi Q6 e-tron
 • 1920x1080_SQ6_2023_5304_withoutCast.jpg
  Audi SQ6 e-tron

  Med acceleration fra 0-100 km/t på 4,3 sek. med Launch Control og hurtig opladning med energi til 250km på ca. 10 min., imponerer den fuldelektriske Audi SQ6 e-tron med sin enestående performance - både under kørslen, og når den skal oplades.

  Læs mere om Audi SQ6 e-tron
 • Q8_e-tron23_1080(1).jpg
  Audi Q8 e-tron

  Audi e-tron har levet op til sin førerposition som rent elektrisk bil. Derfor er det nu det rette tidspunkt til også at optage modellens navn i rækken af Audi modeller – som Audi Q8 e-tron.

  Læs mere om Audi Q8 e-tron
 • Q8_e-tron24_1080(1).jpg
  Audi Q8 e-tron Sportback

  En ny fortolkning af design. Takket være større batterikapacitet og højere ladeeffekt, kan du i Audi Q8 Sportback 55 e-tron quattro, eksempelvis køre op til 599 km på en batteriopladning.

  Læs mere om Audi Q8 Sportback e-tron
 • wide_e-tron-gt_3.jpg
  Audi e-tron GT

  Audi e-tron GT er rendyrket sportslighed med høj komfort og luksus i særklasse. Bilen er lav og bred med en lang akselafstand, som tydeligt viser, at her mødes sportslighed med anvendelighed i dagligdagen. Læs mere om den 100% elektriske gran turismo.

  Læs mere om Audi e-tron GT
 • 02_Stage_Desktop_1920x1080.jpg
  Audi RS e-tron GT

  Rendyrket energi og progressive præstationer er essensen i RS e-tron GT. Den 100% eldrevne gran turismo tilbyder sportslige præstationer og høj komfort i særklasse. Modellen klarer sprinten fra 0-100 km/t på blot 3,3 sekunder. Læs mere om den eldrevne model fra Audi Sport.

  Læs mere om Audi RS e-tron GT
Audi RS e-tron GT

Nuværende elbiler fra Audi

 • Elbiler fra Audi:
 • Audi Q4 e-tron
 • Audi Q4 Sportback e-tron
 • Audi Q6 e-tron
 • Audi SQ6 e-tron
 • Audi Q8 e-tron
 • Audi Q8 Sportback e-tron
 • Audi e-tron GT
 • Audi RS e-tron GT
Se e-tron modellerne
Audi A6 e-tron concept

Kommende elbiler fra Audi

I løbet af de kommende år planlægger Audi at udvide den elektriske familie med en lang række nye elbiler. Målet er 30 elektrificerede biler inden 2025. Herunder kan du se de modeller som snart præsenteres:

 • De kommende nye elbiler fra Audi:
 • Audi A6 Avant e-tron
 • Audi A6 Sportback e-tron
Læs mere om Audi A6 e-tron concept

Alt, du skal vide om elbiler

Audi e-tron sportback

Elbil typer

Det kan være svært at danne et overblik over de forskellige eldrevne biler på markedet. De væsentligste kendetegn ved elbiler er deres elektriske drivlinje, som typisk består af en elmotor og et lithium-ion-batteri.

Sammenlignet med en traditionel bil med en forbrændingsmotor, så er elbiler relativt enkelt sat sammen og har derfor også færre bevægelige dele der kan gå i stykker.

Det medvirker også til, at når du tænder en elbil, så vil du næsten ikke høre nogen form for motorstøj. Der er ingen udstødning og under benzindækslet finder du typisk et udtag til opladningskablet.

Vidste du...
I Danmark og i resten af verden betegnes elbiler med forkortelsen EV, som står for Electric Vehicle.

Audi e-tron opladning

Der findes flere typer og betegnelser for eldrevne biler på markedet. Herunder har vi samlet tre af de mest udbredte betegnelser for eldrevne biler, som du skal være opmærksom på når du søger en ny elbil.

 • Elbil: Har en elmotor med et dertilhørende batteri, som er bilens eneste drivmiddel.
 • Plugin-hybridbiler: Kører på rent el når det tilvælges, og på benzin eller diesel når der er brug for det.
 • Brændselscellebil: Drives af en elmotor, men motoren bliver drevet af brint-brændselsceller.

Elbil opladning

Eldrevne biler er ikke kun lig med køreglæde, stilhed og komfort, men i høj grad også mobilitet. I dag kan de fleste elbiler køre langt på en opladning, hvilket øger deres alsidighed til de fleste brugsscenarier.

Langt størstedelen af alle eldrevne biler oplades på hjemmeadressen i egen garage, hvilket øger både komfort og mobilitet hos ejeren. For at gøre hverdagen nemmere, tilbyder Audi kompakte og kraftfulde opladningssystemer til private med høj opladningskapacitet (afhængig af boligens infrastruktur), hvilket er med til at mindske opladningstiden og øge mobiliteten.

Audi e-tron beregning af ladetider og rækkevidder
Clever opladning

Opladning hjemme og ude

Gennem vores samarbejde med Clever sørger vi for, at du opnår den bedste mobilitet i din e-tron. Med en Clever-ladeboks installeret hjemme kan du altid starte dagen med ny energi og max rækkevidde. Ladeboksens intelligente opladning sørger for, at din bils batterier fyldes med mest mulig vedvarende energi i løbet af natten. Du har desuden mulighed for at indstille en personlig ladeplan.  Har du et Clever One-abonnement har du samtidig fri adgang til Danmarks største ladenetværk. Og skal du rejse i udlandet, kan du nemt aktivere dit Audi charging kort, som giver dig adgang til et væld af ladestationer i 27 europæiske lande. Her betaler du for det forbrug, du har haft, på rejsen.

 • Tip: Oplad din bil om natten, hvor elnettet er mindst belastet og der ofte er overskud af vedvarende energi.
Mere om opladning

Gode råd om service og brug af din elbil

En elbil har færre dele som kræver service eller reparation. Med andre ord er den billigere at køre i. Dette skyldes bl.a. at der er færre dele, som bliver slidt, sammenlignet med en konventionel brændstofmotor. Derudover bruger en elmotor ikke motorolie, så du skal ikke længere bekymre dig om olieskift og nye oliefiltre.

Det betyder dog ikke, at der ikke er andre ting, som er vigtige at få serviceret. Dette kan f.eks. være bremserne. Selvom om disse bruges mindre, fordi elbiler ofte ”motorbremser” og regenererer strøm til batteriet, skal bremsevæsken stadig skiftes regelmæssigt.

Audi e-tron service
Audi e-tron

Vær opmærksom på batteriet

Det er en god ide at være opmærksom, hvis du skraber bilens bund mod en genstand på vejen. I en Audi e-tron model er batteripakken placeret i bilens bund for at give mest mulig plads i kabinen. Det er derfor en god ide, at køre forbi dit autoriserede værksted og få tilset batteriet, hvis du f.eks. kører over en genstand der skraber bilens undervogn.

Audi e-tron bremser

Husk at bruge bremserne

Da elbiler oftest benytter sig af rekuperationsteknologi til at indsamle energi under nedbremsninger, er der en risiko for at bremserne bliver anvendt for lidt, så de populært sagt ruster, før de bliver slidt. Og rustne bremser skal skiftes. Dette problem kan du dog imødegå ved at huske at bruge dem. Det er f.eks. oplagt at bruge bremsepedalen ved motorvejsafkørsler, hvor farten alligevel skal sænkes betydeligt. Du bør selvfølgelig altid bremse efter vejens forhold og trafik.

Audi e-tron

Elbil batteriernes livscyklus hos Audi

Ligesom levetiden for de fleste andre batterier, så har batterierne i el- og plug-in hybridbiler også en livscyklus. Herunder kan du læse mere om batteriernes livscyklus hos Audi.

Batterierne fra el- og pluginhybridbilerne har en helt fast livscyklus hos Audi. Helt overordnet, så gennemgår batterierne nedenstående cyklus:

 1. Livscyklus: Produktion, Anvendelse i bilerne og Retur/reparation
 2. Livscyklus: Stationær opbevaring
 3. Livscyklus: Til sidst, så vil batterierne indgå i en genanvendelsesproces, hvor de forskellige råmaterialer fra batterierne bliver udvundet og genanvendt.
FAQ - Ofte stillede spørgsmål
Hvor mange elbiler er der i Danmark?
I dag er der ifølge Danske Bilimportører omkring 15.000 elbiler i Danmark og i alt over ca. 2,4 millioner personbiler.
Hvor langt kan en elbil køre på en opladning?
Hvor langt en elbil kører på en opladning afhænger bl.a. af størrelsesforholdet mellem batteri og bil. Gennemsnitligt ser vi i dag elbiler kører mellem 150 og 600 km på en opladning. Audi Q8 e-tron som hører til blandt de største elbiler på markedet, kører op til 576 km på en opladning.
Hvilken elbil skal jeg vælge?
Hvilken elbil du skal vælge, afhænger bl.a. af dit og din families behov. De fleste elbiler kører i gennemsnittet mellem 150 og 600 km på en opladning, hvilket dækker behovet hos de fleste familier.
Hvor lang tid tager det at lade en elbil?
Temperaturen, størrelsen på batteriet og valg af ladestander har alle en betydning for ladetiden. Der er f.eks. stor forskel på, om du lader via en ladeboks hjemme eller fra en lynladestation. Men ladetiden betyder ikke altid det store. Har du en ladeboks hjemme, kan du sætte bilen til at lade natten over. Så vågner du altid til en fuldt opladet bil.
Hvilke ladetyper kan elbiler fra Audi bruge?
Audis elbiler kan lade med både AC (vekselstrøm) med Type 2 stik og DC (jævnstrøm) med CCS stik.
Er elbiler fra Audi udstyret med varmepumpe og hvad hjælper den med?
Ja, det er standard på bilerne. Varmepumpen giver en energieffektiv opvarmning af kabinen og derved bruger batteriet mindre strøm. Varmepumpen anvender restvarmen fra højvoltskomponenterne og den omgivende luft til at klimatisere kabinen. Dermed bidrager den især på længere strækninger markant til en forøgelse af effektiviteten.
Hvad er garantien på højvoltsbatterier fra Audi?
Som supplement til Audi nyvognsgarantien giver Audi køberen af en ny Audi elbil en garanti på højvoltsbatteriet på 8 år efter første udlevering eller for de første 160.000 km, afhængigt af hvilken af disse to hændelser, der indtræder først.
Hvilke opladningsmuligheder har jeg derhjemme og i offentligheden, når jeg køber en elbil fra Audi?
Vi anbefaler, at få opsat en lader derhjemme, hvis det er muligt, for altid at kunne oplade sin elbil inden næste tur. Sammen med Clever tilbyder Audi integrerede ladeløsninger til din elbil, hvor du er en del af et godt og veletableret ladenetværk. Du har mulighed for at tegne et abonnement hos Clever, hvori der er en kombineret ladeløsning, hvor du kan lade både ude og hjemme.
Audi plug-in hybrid

Plug-in hybridmodeller fra Audi

Læs mere om plug-in hybridteknolgien fra Audi og oplev alle modellerne.

Læs mere