Audi e-tron GT concept | Luksus elbil | Se modellen her >
  • stage_exterior_front.jpg
Audi e-tron GT concept set forfra

Audi e-tron GT concept

En ægte Gran Turismo.
Audi e-tron GT concept.

Den nye Audi e-tron GT afspejler hele den passion, som ligger bag Audis udvikling og fremstilling af biler – kærlighed til detaljen, maksimal præcision og topmålet af kvalitet.

Hvis du vil sikre dig Audi e-tron GT som en af de første, har du nu mulighed for at pre-booke den sportslige og 100% elektriske model fra Audi, som forventes lanceret i Danmark i første halvår af 2021.

Audi e-tron GT concept set forfra

En sportsvogn uden emissioner

Audi Sport udvikler e-tron GT concept til en produktionsmodel med quattro-firehjulstræk og en ydelse på 590 hk (434 kW). Den accelererer fra 0-100 km/h på blot 3,5 sek., og tophastigheden er elektronisk begrænset til 240 km/t. Der er altså tale om en ægte sportsvogn helt uden emissioner.

Lyt til lyden af Audi e-tron GT concept
Download alle
00:00 | 00:00
audi-gt-e-tron-concept_1920x1080.png
audi-gt-e-tron-concept_1920x1080.png
  • Hør lyden fra Audi e-tron GT concept

Audi e-tron GT concept set bagfra

En Gran Turismo med innovative materialer

Bilen er en klassisk "Gran Turismo", som måler 4,96 m i længden, 1,96 m i bredden og 1,38 m i højden. Materialer som kulfiber, aluminium og stål reducerer vægten, og hele konceptet er udviklet i tæt samarbejde med Porsche. Men tag ikke fejl. Bilen er spækket med Audis DNA.

100% Audi

Designet er typisk for Audi, og den flade bund i kabinen, som er noget usædvanligt i elbiler, betyder, at tyngdepunktet bliver lavt, og at køreegenskaberne dermed optimeres. Bilen har også en lav luftmodstand, hvilket er vigtigt for bilens ydelse og rækkevidde. Overordnet set er designet muskuløst med flere vigtige luftindtag, og konceptbilen er udstyret med 22" fælge. Farven på konceptbilen er også ny og hedder "kinetic dust".

Audi e-tron GT concept i tal

Systemydelse

434

kW

(590 hk)

Acceleration

3,5

sek.

0 til 100 km/t

Rækkevidde

400

km

100% elektrisk

Fire døre, fire sæder

I kabinen er der god plads til fire personer, og instrumentpanelet er udformet, så det synes at svæve foran føreren. Sæderne med inspiration fra motorsporten har god sidestøtte og bidrager til den perfekte køreoplevelse.

Audi e-tron GT concept interiør
 
Audi e-tron GT concept interiør
 

Genbrugsmaterialer i kabinen

I konceptbilen er sæderne fremstillet af genbrugsmaterialer. Også tæppet på bilens bund er fremstillet af genbrugte fiskegarn. Bagagerummet har en kapacitet på op til 450 l, og da bilen ikke har en forbrændingsmotor, er der et bagagerum på 100 l foran.

Teknik der imponerer

Bilens imponerende ydelse på 590 hk (434 kW) produceres af to elmotorer, der er placeret på henholdsvis for- og bagakslen. Bilen er udstyret med elektrisk quattro-firehjulstræk, som fungerer hurtigere end de mere traditionelle mekaniske systemer. Sprinten fra 0-100 km/h klares på kun 3,5 sek., og 200 km/h er nået på lige over 12 sek. Takket være et avanceret kølesystem, kan den acceleration gentages igen og igen, og det er noget som ikke alle konkurrenter kan matche.

Audi e-tron GT concept detaljer

Forlæng rækkevidden

Med en batteripakke (placeret i bilens bund) på 90 kWh får Audi e-tron GT concept en rækkevidde på 400 km. Regenerering af energi øger rækkevidden med op til 30 % for Audis elbiler. I Audi e-tron GT concept hjælper bilen dig med at køre økonomisk og regenerere energi, og 90 % af al bremseenergi vil komme fra de to elmotorer, før de keramiske bremser aktiveres.

Audi e-tron GT concept interiør

800 V ladesystem

Batteriet i Audi e-tron GT concept kan oplades på forskellige måder: Med kabel- eller induktionsopladning. Med ladekabel kan batteriet oplades til 80 % på 20 min., og det giver en rækkevidde på 320 km.

Produktionen af Audi e-tron GT

Audi e-tron GT er mærkets første rent eldrevne bil, som fremstilles i Tyskland. Gran Turismoen vil fra slutningen af 2020 blive produceret på Audi Böllinger Höfe, som er en del af fabrikken i Neckarsulm.

Karrosseriet til den rent eldrevne Gran Turismo er i vid udstrækning fremstillet af ultrahøjstyrkestål og aluminium. For at kunne producere denne materialekombination i de planlagte styktal er der blevet opført et karrosserianlæg, som kombinerer medarbejdernes håndværksmæssige kunnen med det fulde potentiale ved den automatiserede produktionsteknik.

Audi e-tron GT concept set fra siden