Audi e-tron GT concept | Luksus elbil | Se modellen her >

Audi e-tron GT concept | Luksus elbil | Se modellen her >

  • A1814535_large_crop.jpg
A1814535_large_crop.jpg

Audi e-tron GT concept

Audi e-tron GT concept bliver den tredje elbil fra Audi efter Audi e-tron, som allerede er på markedet, og e-tron Sportback.

Audi Sport udvikler e-tron GT concept til en produktionsmodel med quattro-firehjulstræk og en ydelse på 590 hk (434 kW). Den accelererer fra 0-100 km/h på blot 3,5 sek., og tophastigheden er begrænset til 240 km/h. Der er altså tale om en ægte sportsvogn helt uden emissioner!

audi-etron-gt

En ægte Gran Turismo

Bilen er en klassisk "Gran Turismo", som er 4,96 m lang, 1,96 m bred og 1,38 m høj. Materialer som kulfiber, aluminium og stål reducerer vægten, og hele konceptet er udviklet i tæt samarbejde med Porsche. Men tag ikke fejl. Bilen er spækket med Audis DNA.

Designet er typisk for Audi, og den flade bund i kabinen, som er noget usædvanligt i elbiler, betyder, at tyngdepunktet bliver lavt, og at køreegenskaberne dermed optimeres. Bilen har også en lav luftmodstand, hvilket er vigtigt for bilens ydelse og rækkevidde. Overordnet set er designet muskuløst med flere vigtige luftindtag, og konceptbilen er udstyret med 22" fælge. Farven på konceptbilen er også ny og hedder "kinetic dust".

eton-gt-interior


Fire døre og fire sæder

I kabinen er der god plads til fire personer, og instrumentpanelet er udformet, så det synes at svæve foran føreren. Sæderne med inspiration fra motorsporten har god sidestøtte og bidrager til den perfekte køreoplevelse.

I konceptbilen er sæderne fremstillet af genbrugsmaterialer. Også tæppet på bilens bund er fremstillet af genbrugte fiskegarn. Bagagerummet har en kapacitet på op til 450 l, og da bilen ikke har en forbrændingsmotor, er der et bagagerum på 100 l foran.

audi-gt-interior


590 hk

Bilens imponerende ydelse på 590 hk – eller 434 kW – produceres af to elmotorer, der er placeret på henholdsvis for- og bagakslen. Bilen er udstyret med elektrisk quattro-firehjulstræk, som fungerer hurtigere end de mere traditionelle mekaniske systemer.

Sprinten fra 0-100 km/h klares på kun 3,5 sek., og 200 km/h er nået på lige over 12 sek. Takket være et avanceret kølesystem, kan den acceleration gentages igen og igen, og det er noget som ikke alle konkurrenter kan matche.


En rækkevidde på 400 km

Med en batteripakke (placeret i bilens bund) på 90 kWh får Audi e-tron GT concept en rækkevidde på 400 km.

Regenerering af energi øger rækkevidden med op til 30 % for Audis elbiler. I Audi e-tron GT concept hjælper bilen dig med at køre økonomisk og regenerere energi, og 90 % af al bremseenergi vil komme fra de to elmotorer, før de keramiske bremser aktiveres.


800 V ladesystem

Batteriet i Audi e-tron GT concept kan oplades på forskellige måder: Med kabel- eller induktionsopladning. Med ladekabel kan batteriet oplades til 80 % på 20 min., og det giver en rækkevidde på 320 km.

Audi e-tron GT concept er den tredje elbil fra Audi. Audi planlægger at tilbyde 30 elektrificerede modeller inden 2025, hvoraf 20 vil være rent elektriske, og andelen af elektrificerede biler vil i 2025 udgøre 40 procent af det samlede enhedssalg.

audi-gt-front