Audi Hjulskifte | hjulskifte på et autoriseret Audi værksted > Audi Service > Audi

Audi Hjulskifte | hjulskifte på et autoriseret Audi værksted

  • hoq-winter_1400x438.jpg
hoq-winter_1400x438.jpg

Audi Hjulskifte - derfor er hjulskift vigtigt for dig og din Audi.

De kolde facts om vinterdæk

Vinterdæk er ikke alene skabt for at få din Audi trygt igennem snedriver og isslag. Faktisk handler vinterdækkets anatomi i ligeså høj grad om temperaturen, og i dækverdenen begynder vinteren, når temperaturen falder til syv grader og derunder.

Gummiet i et vinterdæk er blødere end i et sommerdæk, og det betyder at vejgrebet er bedre i koldt klima, fordi dækket bliver ved med at være smidigt ved lave temperaturer. Så selvom om vejbanen ikke er dækket af is og sne, vil kold asfalt betyde, at bremselængden med vinterdæk reduceres væsentligt — alene på grund af gummiets blødhed.

Ifølge FDM reduceres bremselængden ved 50 km/t på snedækket vej med hele 22 meter, hvis du kører med vinterdæk. 22 meter — som kan ændre alt! Vælger du at beholde vinterdækkene på din Audi i de varme måneder, skal du påregne at dækket bliver slidt væsentligt hurtigere på den varme asfalt.
Book tid til hjulskifte

Varme facts om sommerdæk

I dækverdenen er det blevet sommer, når temperaturen er krøbet over 7 grader, og det er altså tidspunktet for at stille din Audi frem til sommerdæk.
Sommerdækkets gummi er væsentligt hårdere, end vinterdækkets, fordi det skal kunne tåle høje temperaturer uden at smelte og dermed blive slidt hurtigt.
Hvis din Audi har beholdt sommerdækkene på i vintermånederne, skal du forestille dig hvordan det kolde og dermed stive dæks mønster har svært ved at forme sig efter underlaget og får en tendens til at skøjte henover den kolde vejbane. Sommerdæk er altså et fremragende valg til sommerhalvåret, men sommerdækket kan til gengæld blive fatalt for din egen og dine passageres sikkerhed i vintermånederne.

Skal du selv skifte hjul?

Du kan sagtens selv skifte hjul, hvis du er uddannet autotekniker, ejer en momentnøgle og har adgang til en lift. Hvis ikke, bør du lade en tekniker hos Audi gøre det. For så er du sikker på, at det bliver gjort rigtigt; at hjulboltene hverken bliver spændt for meget eller for lidt, at lufttrykket er korrekt, at dæk og fælge bliver inspiceret og at eventuelt slid, fejl og mangler ikke bliver overset.
Book tid til hjulskifte
Find forhandler og servicepartner 320x110_Serviceberater_Kundin_Counter_1.jpg

Bestil tid hos et autoriseret Audi værksted i nærheden, så får din Audi den bedste behandling. Vores specialudannede mekanikere bruger nemlig moderne, specialbygget værktøj og 100 % originale reservedele. De finindstiller nænsomt din Audi, så den altid kører optimalt.